BelOrta veilde vanmorgen de eerste ijsbergsla van 2020. Ze werden aangevoerd door producent Marc Van Den Bergh uit Willebroek en het bedrijf Van Ooijen Groenten en Fruit kocht deze eerste exemplaren.

De voorbije jaren is het aantal aangevoerde kroppen ijsbergsla stelselmatig gestegen. In 2019 werden er 2.190.000 kroppen ijsbergsla verkocht. Dit jaar verwachten we een stijging in de aanvoer van ongeveer 10% ten opzichte van vorig jaar.

Doordat ijsbergsla heel veel water bevat, past ze perfect in een salade op een warme dag. Het is een slasoort die zich zeer goed leent om wat langer te bewaren. Na aankoop blijft de ijsbergsla nog een week goed in de groentelade van je koelkast. Het handige aan ijsbergsla is dat je er een stuk van kan afsnijden en de rest nog enige tijd in de koelkast kan bewaren, zonder kwaliteitsverlies.

Met zijn frisse, knapperige smaak is ijsbergsla erg lekker tussen belegde broodjes, wraps, burgers en nog zo veel meer. Ook gestoofd of in combinatie met fruit komt ijsbergsla erg goed tot zijn recht.