Roberta Silvestrini, chef en medezaakvoerder van het gerenommeerde restaurant L’Angelo Rosso in Brustem, is één van de vijf genomineerden voor de prestigieuze titel ‘Lady Chef of the Year’. Deze prijs bekroont jaarlijks de beste vrouwelijke chef van België.

Roberta Silvestrini, afkomstig uit Maasmechelen, runt samen met haar echtgenoot het Italiaanse restaurant L’Angelo Rosso in het hart van Sint-Truiden. Vorig jaar werd hun zaak door de bekende culinaire gids Gault&Millau al uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van België — een erkenning die hun passie en vakmanschap onderstreept. Volgens de jury dankt Silvestrini haar nominatie aan haar verfijnde en smaakvolle gerechten die balanceren tussen Italiaanse traditie en Franse finesse. Haar keuken wordt geprezen om de pure ingrediënten, eerlijke smaken en haar ongecompliceerde, maar elegante aanpak.

Culinary challenge

De strijd om de titel ‘Lady Chef of the Year’ wordt eind augustus beslecht tijdens de zogenaamde ‘Culinary Challenge’ in de hotelschool Spermalie in Brugge. Daar zullen de vijf finalisten twee gerechten bereiden die volledig blind geproefd worden door een vakjury, ondersteund door een technische keukenjury. Wie zich uiteindelijk de beste vrouwelijke chef van het land mag noemen, wordt bekendgemaakt op 13 oktober. De andere kandidaten komen uit de andere provincies.