Borgloon, Gingelom, Kortessem en Wellen bundelen de kracht voor een kwalitatieve dienstverlening aan de lokale ondernemers
De vier gemeenten slaan de handen in elkaar om hun dienstverlening aan ondernemers kwalitatief op te krikken. Daarvoor werken ze samen met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en ontvangen ze steun van het Europees Fonds voor Regionale Samenwerking (EFRO, 65.200€) en het Vlaamse Fonds voor Innoveren en Ondernemen (het vroegere Hermesfonds, 32.600€).

Speerpunt van het project is de aanstelling van een intergemeentelijke ambtenaar economie. Deze uitdagende taak zal opgenomen worden door Valerie Spec. Zij heeft heel veel ervaring opgebouwd binnen verschillende ondernemingen, bij VOKA Limburg en op de dienst economie van de stad Sint-Truiden.

Tot eind december is Valerie voornamelijk aan de slag bij de VVSG in Brussel. Vanaf 1 januari 2021 zal zij haar tijd kunnen verdelen over de vier gemeenten. Haar hoofdtaken liggen bij het uitbouwen van een gemeentelijk loket en een website voor ondernemers, een correcte vertaling van alle economische regelgeving in de gemeentelijke vergunningen en toelatingen (handel, markten, kermissen, evenementen, taxi’s, …), het formuleren van beleidsmatige voorstellen op verschillende economische uitdagingen (bv. leegstand) en het ondersteunen van de dialoog tussen de gemeentebesturen en de lokale ondernemers.