Bewoners Schurhoven vragen fietsbox op pleintje aan Hemingway’s

De bewoners van de Slachthuisstraat vragen al enige tijd om een fietsbox in hun buurt. Maar zij vangen bot bij het stadsbestuur.

Marijke Claes uit de Slachthuisstraat getuigt: “In de kleine rijhuisjes in onze straat hebben de bewoners heel weinig plaats voor hun fiets. Sommigen moeten hun tweewieler parkeren in de living, anderen kochten zelfs een plooifiets om hem in de koffer van de auto te kunnen stallen”.

Er is een open fietsenrek op het pleintje op het kruispunt Gasthuisstraat, Schurhovensteenweg, Speelhoflaan (aan de Hemingway’s), maar daar worden de fietsen besmeurd door de vogels in de grote boom erboven, of gewoonweg gestolen.

Marijke Claes: “We zouden graag willen dat er op dat pleintje een gesloten fietsbox zou komen. Zo blijven onze fietsen veilig en proper.”

Sp.a fractieleider Gert Stas: “De buurtbewoners hadden hun vraag al informeel gesteld aan het schepencollege, zonder gevolg. Ik heb dan een formele vraag gesteld op 29 mei, maar ook nu, bijna 2 maanden verder, werd er geen antwoord gegeven op de vraag van de buurt. Spijtig, want het is een goed voorstel: er hoeft zelfs geen parkeerplaats voor te sneuvelen én de plaatsing zou samen kunnen gebeuren met de geplande wegenwerken daar.”

De burgemeester, die bevoegd is voor mobiliteit, is met vakantie, en mobiliteit vast onder haar bevoegdheid. Dan maar Openbare Werken geprobeerd. Schepen Ingrid Kempeneers was ook ditmaal zeer categoriek. “Als we het fietsgebruik in de stad willen stimuleren, dan zou het opportuun zijn om dergelijke boxen te plaatsen, zeker Op Schurhoven en aan de Slachthuisstraat waar de meeste mensen al klein behuisd zijn. Ik ben de idee in elk geval genegen om daar, net als in de Vissegatstraat, een fietsbox te voorzien”, beloofde ze. Daarmee heeft de stad uiteindelijk dan toch geantwoord!

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Weekend van de Klant 2020 in de stad van oer hàt!

Het Weekend van de Klant staat voor de deur, dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober! De Truiense handelaars zetten hun klanten in de bloemetjes en verwennen shoppers met leuke acties, kortingen en attenties. Shop & The City zorgt daar bovenop voor extra beleving in de winkelstraten en een …

Algemeen
De politie van de zone Borgloon blijft controleren!

Controleren op alcohol achter het stuur, doet de politie niet om zoveel mogelijk mensen te beboeten, wel omdat ze iedereen bewust willen maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Met slechts twee bestuurders die  dit weekend betrapt werden op overmatig alcohol achter het stuur, zijn we op …

Algemeen
Werken in Borlo Centrum

 In opdracht van Wegen & Verkeer Limburg zullen ter hoogte van het centrum in Borlo, N755 Thewitstraat, wegenwerken plaatsvinden van 5 oktober tot en met 9 oktober! De klinkers in het dorpscentrum zullen vervangen worden door asfalt. De omleiding zal gebeuren via de Jeuksestraat – Homsemstraat. De bushaltes “Jeuksestraat” en “Kerk” …

%d bloggers liken dit: