Vroeger brouwde men in Ulbeek een kersenbier, oudere mensen zullen zich nog zeker de Morel herinneren. En dat werd gebotteld in … de bottelarij. Daar wordt opnieuw bier gemaakt, het Bottelke. Een gesprek met Cora Meier van De Bottelarij te midden van de prachtige Haspengouwse natuur.
07/06/2020  –  Glenn Goossens

De Bottelarij ligt in Ulbeek (Wellen), en vloeit voort uit een sociaaleconomisch project. Ann Debock stampte het snelgroeiende project zo’n 15 jaar geleden vanuit haar woonkamer uit de grond. Sinds 2009 kan men in De Bottelarij zelf terecht voor een rijke culinaire en culturele mengelmoes aan ervaringen. Van authentieke streekproducten tot absolute wereldkeuken, concerten, kunstexposities en zelfs teambuildings.

Het Bottelke
“Yannick Boes, de oud-directeur van de brouwerij Cristal-Alken proefde ons Bottelke, en hij vond dat het een zeer geslaagd bier is. Een blond en troebel bier met een magnifiek schuim dat lang blijft staan en een aroma van citroen dat heel fel naar boven komt. Verder vond hij dat de smaak heel erg uniek is en dat de frisheid van het bier perfect bij de zomer past,” aldus Cora Meier.

Huidige coronacrisis
De Bottelarij voelt de crisis natuurlijk ook fel, met de sluiting van de site in Ulbeek. Maar het is direct op de kar gesprongen om volledig verse huisbereide afhaalmaaltijden te verzorgen. Moederdag en Pasen waren grote successen, men hoopt de heerlijke ontbijtenmanden verder te kunnen verdelen op vaderdag. 

Veilig afhalen?
Cora benadrukt: “Uiteraard vinden we het belangrijk dat klanten in alle veiligheid bij ons kunnen afhalen. Daarom vragen wij de klanten zo veel mogelijk vooraf online te bestellen zodat alles klaarstaat tegen het afgesproken afhaalmoment.”

Goesting in een ontbijtje, aparte lokale specialiteiten of een pittig biertje van hier? Hier vindt u de afhaalmenukaart, ook goed om te weten: elke bestelling is contactloos en wordt binnen de 24u afgehandeld. https://www.debottelarij.be/seizoensgebonden-aanbod