Is er op het kerkhof van Groot-Gelmen een kleptomaan aan het werk die het gemunt heeft op bloemen? Aan de alarmerende berichten op de facebookpagina ‘De zijt van Gelmen als…’ staan er genoeg berichten om dat te geloven.

Colette Vroonen kaartte de affaire bij ons aan. “Ik wil jullie laten weten dat ook op het kerkhof van Groot-Gelmen op verschillende graven bloemen zijn gestolen waaronder ook op het graf van mijn ouders. Dit is gebeurd in de week na Moederdag! Ik heb gisteren bij mensen gepraat op het kerkhof waarvan er ook was gestolen en op Facebook zie je dat het bij moij niet alleen is”, meldt Colette Vroonen

En inderdaad, want ook op Facebook zette Elke Lowet een soortgelijk bericht. “Aan degene die het nodig vond om de bloemen op het graf van grootouders en overgrootouders mee te nemen en de bloempotten te laten staan… dikke chapeau! Dit getuigt van heel veel respect! Je mag fier op jezelf zijn”, was haar niets aan de verbeelding overlatende post.

Willen alle Gelmenaren die regelmatig op het kerkhof komen, de ogen open houden en aan de politie melden als er kwalijke dingen gebeuren.