De gemeente Nieuwerkerken heeft een brochure uitgegeven waarin in een twintigtal bladzijden wordt uitgelegd waarop je als gezin met kinderen recht op hebt.

De komst van een kind geeft je leven een nieuwe wending. Als ouder krijg je er heel wat verantwoordelijkheden bij. Dit zorgt ook voor (onverwachte) uitgaven. De overheid heeft allerlei maatregelen voorzien om ervoor te zorgen dat je de kosten niet alleen moet dragen. De gemeente Nieuwerkerken heeft budgetten voorzien om ouders te ondersteunen. Zo willen we jullie helpen om jullie kinderen alle kansen te geven. In deze brochure vindt u een overzicht van de steunmaatregelen waar jullie misschien recht op hebben. Naast financiële steun zijn er ook nog andere manieren waarop de medewerkers van het Sociaal Huis jullie verder kunnen helpen.

Neem zeker deze brochure eens door en contacteer gerust een van de medewerkers, zij staan voor u klaar.

Hier vind je de digitale versie van de brochure, maar alle kinderen krijgen er eentje mee van school en wie een papieren versie wil, kan die bij de Sociale Dienst krijgen.

https://www.nieuwerkerken.be/nieuw-kinderrechtenboekje?fbclid=IwAR1jkdNXN-mBarzCeGEExOwFGcg2r6Fodq7x3-mq7x7JHkWtJxTfn18zIcw

Sociale dienst
Kerkstraat 113,
3850Nieuwerkerken
011 88 87 70
www.nieuwerkerken.be