Eind februari verhuist de vestiging van Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti in Kortenbos naar een nieuwe locatie  Zepperen. De werkzaamheden daarvoor gingen vorige week van start. Vanaf 28 februari opent Tutti Frutti haar deuren in de Kasteelstraat op het terrein van secundaire school Hasp-O Zepperen. Ouders, schooldirecties en buurtbewoners kunnen vooraf kennismaken met de nieuwe locatie.

Op 9 locaties in Sint-Truiden verzorgt Tutti Frutti de buitenschoolse kinderopvang voor 2,5- tot 12-jarigen. In de Kasteelstraat is afgelopen week alles in gereedheid gebracht voor de verhuis van de vestiging in Kortenbos naar Zepperen. Op het terrein van Hasp-O Zepperen wordt in de komende weken een ruime unit geplaatst en ingericht als opvanglocatie. Vanaf maandag 28 februari, de eerste dag van de krokusvakantie, staat daar een ervaren team van Tutti Frutti paraat voor de opvang na de schooluren en in de schoolvakanties. Ouders, schooldirecties en buurtbewoners zullen vooraf worden uitgenodigd om de nieuwe locatie te verkennen.

Lange wachtlijsten en busritten verleden tijd
“De voorbije jaren zijn veel jonge gezinnen in deze buurt neergestreken. Daardoor nam ook de vraag naar kwalitatieve opvangplaatsen razendsnel toe, met lange wachtlijsten tot gevolg. De nieuwe locatie betekent dat de lokale opvangcapaciteit meer dan verdubbelt. In de huidige vestiging in Kortenbos konden we terecht met amper 32 kinderen. Hier worden dat er 80”,  vertelt schepen van Kinderopvang Nina Kvikvinia.

“De moderne opvangunit is voorzien van alle comfort en veiligheid. Er zijn toiletten, slaapruimtes, een ingerichte keuken en een grote speelruimte. Bovendien staat de ruime unit in een groene omgeving waar de kinderen buiten kunnen spelen. Er is een goed ventilatiesysteem voorzien en de unit beantwoordt aan alle veiligheidsvoorschriften. We zijn dan ook heel blij dat we binnenkort de deuren mogen openen”, aldus schepen van gebouwinfrastructuur Johan Mas.

“En er zijn nog meer voordelen. De nieuwe opvang ligt vlakbij kleuter- en basisschool Het Blavierke. Daardoor moeten hun kleuters en lagereschoolkinderen niet meer met de bus naar de opvang worden gebracht. Dat werkt drempelverlagend: het idee van de busrit naar Kortenbos schrikte de ouders van de jongste kinderen soms nog af. Dat is nu verleden tijd. Bovendien wordt op deze manier onze ecologische voetafdruk weer wat kleiner. Dat kunnen we alleen maar toejuichen”, voegt burgemeester Veerle Heeren toe.

“Na de krokusvakantie worden de kinderen van Klim-Op in Kortenbos voor en na de schooluren opgevangen in hun eigen school door een medewerker van Tutti Frutti. Op woensdagnamiddag kunnen ze terecht in Zepperen, net als de leerlingen van ’t Zonnetje in Melveren die voordien op woensdagnamiddag naar Kortenbos kwamen”, vertelt schepen van Kinderopvang Nina Kvikvinia.

Voor meer informatie over de Buitenschoolse Kinderopvang in Sint-Truiden, kan je steeds terecht bij Tutti Frutti via 0492 59 41 60 of op de webpagina  (https://www.sint-truiden.be/buitenschoolse-kinderopvang-tutti-frutti-administratie-0). Het programma voor de krokusvakantie wordt gepubliceerd op https://www.bubbelpret.be/.