Ondernemers uit Sint-Truiden en de Haspengouwse regio verzamelden onder de titel ‘NEXT’ in de Academiezaal voor een seminarie van de Limburgse Katia Di Lernia. Ze kregen er hedendaagse strategieën en technieken aangereikt die leiden naar een succesvol ondernemerschap. De UCLL-studenten van de faculteit Ondernemen &  …. zagen hun dromen omgezet worden in eerste plannen.

  • Rudi De Cock

“Ik sta zelf positief in het leven. Het is mijn motto, zowel privé als professioneel”, steekt Katia Di Lernia van wal. “Het belang van positiviteit in alle gelederen van een bedrijf ken ik maar al te goed. De mensen die er werken zijn een verzameling van talenten, elk met hun eigen gevoelens. Deze mensen correct aanvoelen, begeleiden en motiveren is een enorme uitdaging. Het is de taak van de bedrijfsleider om hierin het goede voorbeeld te geven. Motivation is the key. Gebruik de conjunctuur van vandaag om meer omzet en winst te genereren door je marketing, branding en communicatie onder de loep te nemen.”

Opvallend was ook het pleidooi van businessman Steven Ghesquière. Hij bouwde in minder dan 10 jaar tijd een HR imperium uit met meer dan 40 miljoen euro jaarlijkse omzet. Hij deelde met de aanwezige ondernemers en studenten waardevolle en toepasbare inzichten over hoe je gouden ideeën kan vermarkten, hoe je je bedrijf kan opschalen en over het belang van je eigen menselijk kapitaal.

KMO & Ondernemen

Opvallend was ook de aanwezigheid van de studenten KMO & Ondernemen van UCLL campus Diepenbeek. “Dit aanbod van Katia past volledig in hun opleidingsprogramma”, vertelt gastprofessor Monique Wathion. “Onze studenten worden opgeleid in leadership, entrepreneurship maar vooral duurzaam ondernemen met aandacht voor mens en milieu. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal in dit NEXT programma en sluit naadloos aan bij de waarden van onze hogeschool en deze ondernemende opleiding.” Het dagseminarie sloot af met onderling nog wat napraten en netwerken.

 

Beelden © Media Haspengouw