In de sporthal in de Jodenstraat werd officieel het startschot gegegeven van het nieuwe seizoen. Voorzitter Romain Martens en zijn zoon Stephen Martens van de jeugdwerking drukten in hun openingsspeech vooral op fairplay én ambitie.

Een ploeg met een visie en met veel passie. Dat is het minst wat je kan zeggen van Handbal Sint-Truiden. Het bestuur zet daarbij in op een degelijke, kwaliteistvolle opleiding van haar spelers. “Verbondenheid tussen alle leden is ontzettend belangrijk”, klonk het in de openingstoespraak van vader en zoon Martens. “Zo komt er een clubuitstap. Verder is de club financieel gezond. Maar om één seizoen te kunnen handballen lopen de kosten al gauw op tot 120.000 euro. Daarom is er nood aan veel vrijwilligers zodat we onze club op het niveau van Eerste en Tweede Nationale kunnen houden”, aldus Stephen Martens. Na de toespraken werden de traditionele ploegfoto’s en een groepsfoto genomen.

Bij Dames 1, de Belgisch kampioen van vorig seizoen, klinkt er alvast veel enthousiasme. Het is een opvallend grote ploeg en speelster Estelle Ghijsens ziet dat alvast zitten. “We zitten met een hoog niveau in de eerste ploeg, wat ook op de trainingen goed voelbaar is. Dat maakt het super leuk.”

In beeld : Eddy Verdonck en Inge Berden werden in de bloemetjes gezet voor hun tomeloze inzet in de club. Zij gaan het nu iets rustiger aan doen.

En verder de ploegfoto’s voor 2022-2023