In verschillende gemeenten is er al overleg geweest over hoe het verder moet met carnaval. Het ziet er naar uit dat daar niet zoveel zal te merken zijn in Limburg, maar je weet maar nooit, niet met het coronavirus noch met de carnavalisten.

Op gemeentelijk vlak hebben verschillende Limburgse carnavalsverenigingen al met hun stadsbestuur overleg gepleegd maar ook daar zien de carnavalisten de vooruitzichten somber in. “We hebben al een onderhoud gehad met burgemeester Veerle Heeren en we zijn bezig met iets voor te bereiden maar of er veel gaat gebeuren, daar twijfel ik sterk aan. Volgens mij gaan we volgend jaar niets kunnen doen”, zegt Jo Sneyers van de Raad van Elf in Sint-Truiden in Het Belang van Limburg. “De burgemeester heeft al beslist dat er binnen niets mag gebeuren. Aan een stoet zou ze nog kunnen meewerken omdat die in de openlucht plaatsvindt. Maar het is voorbarig om daar nu al uitspraken over te doen.”

De Truiense prinsen van vorig jaar zullen de eersten zijn in de geschiedenis die twee jaar aan de macht blijven. “In Sint-Truiden mogen de huidige prinsen een jaartje langer de scepter van prins carnaval bijhouden. We gaan niemand in de kosten jagen om vervolgens niets aan dat jaar te hebben”, zegt Jo Sneyers van de Raad van Elf. Want het zou wel eens een carnaval-loos 2021 kunnen worden.