Chiro Brustem is van mening dat alle kinderen in lock-down virusvrij zijn en op kamp kunnen gaan.

7 weken lock-down

Er stonden voor de lock-down veel activiteiten op het programma van Chiro Brustem. Zij hebben zich moeten aanpassen aan de omstandigheden.

Remco Schoofs, groepsleider: “Onze bonte avond stond op het programma, alles was voorbereid en wij waren totaal uitverkocht totdat het stoute virus toesloeg en alle verdere activiteiten afgelast werden. Hierbuiten stonden er ook nog een pasta avond en een fuif op het programma. Deze hebben we genoodzaakt afgelast. Het ergste van alles is dat de kinderen nu hun normale activiteiten niet kunnen aanvatten.”

Elektronische activiteiten

Remco: “Momenteel gebeurt alles elektronisch of via hun facebooksite. De leiding geeft opdrachten via hun facebookpagina en die dienen de kinderen uit te voeren en te posten. Het leuke van deze activiteiten is dat de kinderen op deze wijze onderling nog in contact blijven in deze moeilijke tijd. Het grappige is dat wij regelmatig ouders zien die meedansen of meedoen aan bepaalde activiteiten zoals water drinken met gestrekte arm, … Binnenkort is er nog een gezinstocht uitgestippeld die het hele gezin, kan meedoen. Zo kom je eens uit uw kot, een noodzaak voor de kinderen nu onze speeltuinen nog altijd gesloten zijn. “

Het kamp

Remco: “Normaal gezien gaan wij op kamp van 11 tot 20 juli 2020 in Mol. Het kamp is nog een heet hangijzer. De Veiligheidsraad heeft hier nog geen beslissing in genomen. De leiding heeft er een goed gevoel bij dat het kamp zal doorgaan. Wij doen alvast alle inspanningen om het kamp voor te bereiden. Al onze kinderen zijn nu gedurende 7 weken in lock-down en zijn virusvrij. Dit betekent dat ze gerust samen mogen spelen. Wij hebben een 200-tal leden. Wij zouden graag willen weten of wij allen samen of in verschillende groepen ons kamp moeten doorbrengen. Zo vraag ik mij ook af welke kosten er aan verbonden zouden zijn bij een annulatie en wat de kinderen die 2 maanden dan moeten doen. Ze smeken nu allen al om elkaar terug te zien en willen hun enkel amuseren. Indien er bepaalde veiligheidsmaatregelen worden genomen, willen wij wel ons aanpassen, maar dit moet wel tijdig gecommuniceerd worden.”

70 jaar Chiro Brustem

September begint er weer een nieuw jaar voor Chiro-Brustem. Ze hebben in elk geval mooie vooruitzichten. Met een team van 200 leden en een 26-tal leiders zetten ze Brustem op kaart.
Thibeau Vandevorst: “Robrecht en Ikzelf nemen de fakkel over van Remco. Er zullen gedurende het ganse jaar activiteiten gehouden worden ten voordele van onze leden. Het is te vroeg om hierover te communiceren, maar je moet ons maar volgen op onze facebookpagina van Chiro Brustem.  Ik verzeker u dat wij ieder kind gelukkig zullen maken. “