Clay Expressions on Tour is een reizende tentoonstelling van 9 Leuvense keramisten (met de naam ‘Clay Expressions’). In elke locatie nodigen we een andere gastkeramist uit, die een band heeft met de regio.
Vanaf 10 maart is de expo te bezichtigen bij Kapel van KLAARCHITECTUUR Breendonkstraat 41, Sint-Truiden. De gastkeramist is Frans Gregoor, een maker bij uitstek! Deze zachtaardige man met tonnen ervaring, weidde zijn ganse leven aan de keramiek. Hij was één van de weinige, Belgische productiedraaiers die bijvoorbeeld tot 7000 jeneverkruiken per jaar maakte. Daarnaast heeft hij steeds vrij werk gecreëerd, wat hem toeliet te experimenteren. Momenteel werkt hij vooral met porselein waarin hij een koolstofvezel verwerkt. Zulke objecten, waaronder organische lichtarmaturen zal hij tonen op de expo in Sint-Truiden.
De negen deelnemende keramisten van Clay Expressions zijn Linda Bollens, Etienne De Bie, Lucy Dewit, Griet Dupré, Hubert Huysman, Milica Jovanovic, Bernadette Lefevere, Vera Stoefs, Fons Van Tricht. Curator Kris Cuvelier.
Open op donderdagen van 14 tot 20u.  Op zaterdag en zondag  van 14 tot 18u.
Opening op 10 maart.  Einde expo op 24 maart.
Breendonkstraat 41 te Sint-Truiden