“Het kan verkeren”, zei Bredero. Ook in het voetbal. Bij de mannen was KVV ZepBru de enige winnaar en beide Truiense damesploegen trokken aan het langste zeel.

KVV Zepperen-Brustem heeft in eerste provinciale zijn tweede adem gevonden. Op Herderen ging de fusieploeg winnen met 0-2, weer tweemaal Dylan Vanwelkenhuysen. Met drie zeges en twee gelijke spelen de laatste vijf matchen worstelt KVV zich met 11 op 15 richting de linkerkolom. Een plek waar ze minimaal thuishoren. Leuk zou zijn als ze nog iets proberen te maken van de derde periodetitel. Je weet maar nooit hoe een koe een haas kan vangen.

De oogst in derde provinciale C is mager. Velm VV moet bovenaan de rol lossen. Hogerop Hasselt nam de maat van de Velmenaren met zware 5-1. Is de titel foetsie? Daar begint het op te lijken. Een povere vier op twaalf maakt dat de achterstand op de leiders uit Hasselt nu al vijf punten bedraagt.

Sporting Aalst moest naar het bedreigde Piringen en kwam ook al met slechts én schamel puntje thuis. De Aalstenaren hebben duidelijk de kans gemist om definitief afscheid te nemen van de degradatiezone.

En tenslotte bij de vrouwen noteren we twee zeges. STVV A in eerste provinciale maakte Hasselt in met 9-0 maar de schieten er geen ene moer mee op Louwel blijft autoritair leider met 8 punten voorsprong en Pelt blijft tweede met 7 punten meer dan STVV A. Te vrezen valt dat de derde plaats het hoogst haalbare zal worden.

In tweede provinciale ging STVV B winnen bij Membruggen met 0-2. De Tweede in de klassering heet Bilzen en volgt al op zes punten. De dames van KVV Zepperen-Brustem waren vrij, maar behouden hun vierde stek in de klassering.