Arbeiders van STVV worden tijdelijk werkloos, bedienden moeten thuiswerk doen of als ze zonder werk zijn, wenkt voor hen ook technische werkloosheid, de technische staf en de spelers blijven weliswaar ook werkloos thuis zitten, maar moeten niet inleveren.

De coronacrisis zorgt ervoor dat het voetbal in ons land stilligt en dat heeft grote gevolgen voor de clubs. Er stroomt geen geld binnen, maar de lonen moeten nog steeds betaald worden, met grote verliezen tot gevolg. Na eerder Zulte Waregem en Standard greep ook Anderlecht in door haar medewerkers op economische werkloosheid te zetten en de spelers te vragen een inspanning te leveren.

Bij STVV blijven trainers en spelers echter buiten schot: zulke drastische maatregelen zijn bij STVV nog niet aan de orde, maar ook op Stayen laat de impact van het coronavirus zich nadrukkelijk voelen. Bijna iedereen die in een arbeidersstatuut aan de club verbonden is, staat er al op tijdelijke werkloosheid. Daarnaast doen de bedienden allemaal aan telewerk. Op de dagen dat er voor hen geen werk is, wordt er tijdelijke werkloosheid door overmacht aangevraagd. Dit is van toepassing voor alle werknemers, op uitzondering van de spelers en de technische staf. Hun salarissen worden vooralsnog doorbetaald.