Stop het zwartwerk in de horeca

Algemeen

Dirk Hendrickx, gekend horeca-ondernemer op de Zuivelmarkt in Hasselt, is boos. Heel boos. En hij legt de vinger in de wonde. We laten uiteraard zijn uitspraken ook voor zijn rekening! 
“Dat er geen duidelijkheid komt over de heropening van de horeca, is omdat onze hele sector wordt gezien als een bende onnozelaars en dieven die alleen maar zwart werken”, zegt hij. “We krijgen geen respect van de overheid zolang 40% van ons in het zwart actief is. We moeten op één lijn komen en bij iedereen een geregistreerde kassa installeren, anders hebben we niks te zeggen en kunnen we geen maatregelen afdwingen.”

De eigenaar van De Goei Goesting, ‘L Aperi Vino en Buon Eatalia uit zijn ongenoegen via sociale media: “Acht juni wordt overal vooropgesteld als de datum waarop de horeca opnieuw zou mogen opengaan”, verduidelijkt hij. “Onze beroepsorganisatie Horeca Vlaanderen heeft hard gestreden om een horecaplan voor te leggen met de volledige exit-strategie waarin alle maatregelen staan waar de horeca rekening mee moet houden om te kunnen en mogen opengaan. Helaas weten wij door het geruzie tussen virologen en politiek op dit moment zelfs niet of en wanneer de horeca überhaupt mag herstarten. Op 3 juni zullen we geīnformeerd worden of we op 8 juni onze klanten mogen ontvangen, of misschien ook niet…”

Waarom? “Nog steeds worden wij gezien als onnozelaars en dieven die alleen maar zwart werken”, aldus Hendrickx. “We krijgen totaal geen respect. Daarom wordt er met ons gesold en worden wij ook niet au serieux genomen. Wij zijn zo’n ondergewaardeerde sector, waardoor wij altijd aan het kortste eind trekken. En toch wil heel de bevolking dat zijn of haar horecazaak weer opengaat en klaar staat. Dat is ook onze missie.”

“Maar het systeem zit fout in elkaar. Het wordt hoog tijd dat de hele horeca op één en dezelfde lijn komt. Ik bedoel daarmee dat iedereen verplicht wordt om een geregistreerde kassa te installeren. Restaurants en café’s, frituren en pittabars, ijssalons en koffieshops,… Iedereen! Dan pas kunnen wij maatregelen afdwingen ten opzichte van de overheid. Want zolang 40% van de horeca nog zwart werkt, hebben wij niets te zeggen en dat moet dringend stoppen!”

“Ik wil zeker niet de pastoor uithangen, want elke ondernemer heeft in zijn leven al wat ‘extraatjes gedaan’, maar dit is voltooid verleden tijd en niet meer van DEZE tijd”, schreeuwt hij uit. “Ik ben geen voorstander om de prijzen op te slaan, omdat de klant er de dupe van zou zijn. Ook voor hen wordt het anders een dure affaire en dat is dus niet de oplossing. Ik vind dat alle horecazaken die niet met een blackbox werken, nog heel even de tijd moeten krijgen om zich in regel te stellen, en er anders tegen hen maatregelen genomen moeten worden. Dit zal wat mij betreft de regel moeten worden waar heel het horecalandschap moet achter staan. Zoniet zijn we gedoemd om ten onder te gaan!”

Toch verliest hij de moed niet: “Wij maken ons klaar om jullie in alle veiligheid, maar toch met de nodige gezelligheid te ontvangen. Hopelijk wordt het 8 juni… Keep safe, but keep lucky!”

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

Algemeen
Koen Vanmechelen valt in de prijzen met tentoonstelling in Venetië

Truiense kunstenaar Koen Vanmechelen cureert samen met de Franse Nadja Romain in Venetië een expo met 64 uitsluitend vrouwelijke kunstenaars. De expo is vandaag ook in de prijzen gevallen. Via ‘UNBREAKABLE: Women in Glass’ onderzoeken de 64 kunstenaressen de onbreekbare fragiliteit van een nieuwe samenleving die verrijst uit het puin …

Algemeen
Weer bijna 1.000 besmettingen erbij!

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636,3. Dat is een stijging met liefst 38 procent tegenover de week voordien. Het gemiddelde aantal besmettingen komt daarmee ook opnieuw boven de 600 gemiddeld per dag. Dat blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online …

%d bloggers liken dit: