Als ik jullie niet zie dan zien jullie mij ook niet! Dat moet allesminst toch de manier van denken geweest zijn van deze jong volwassen das vanmorgen.
Een telefoontje uit Kerkom kwam binnen als: ‘een dier in een keldergat’. Gezien dit van alles kon zijn had ARS een beetje van alles van materiaal meegenomen. Maar aan een das hadden ze natuurlijk niet gedacht. Vermoedelijk kroop de das aan het keldergat in om te schuilen maar bleek de andere kant dieper dan gedacht en kon hij er dus ook niet meer terug uit.. En gezien zijn kop in het donker zat ging hij er ook vanuit dat hij veilig verborgen zat voor iedereen.
Maaaaaaar..
Zijn stevige billetjes hadden hem verraden! De bewoners namen meteen contact met ARS op en die gingen zo snel mogelijk ter plaatse. Bij aankomst bleek er niets mis te zijn met de das. Aangezien het een jong mannetje is had hij de gekende ‘vechtsporen’ van het bijten in zijn nek maar dat was het dan ook. Een kort telefoontje met een medewerker van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek gaf hen het groen licht deze Limburgse panda weer de natuur in te sturen. Voor de ophaling van de dassen is dit een mooie afwisseling. Aangezien de nimal Rescue Service 95% van de tijd de dassen moeten ophalen die overleden zijn door een aanrijding, is het een zeer leuk gevoel om er eens eentje weer te kunnen vrijlaten  als hij zich vast rijdt in  een keldergat.