Ongeacht of burgemeester Veerle Heeren nu gevaccineerd is of niet, dat toegeeft of niet, en of u dat juist vindt of niet, de hele heisa dreigt een zaak voor de rechtbank te worden.

ELZ Haspengouw-voorzitter Johan Vandervelden is heel duidelijk in HBVL van deze morgen: “Die gegevens lekken is een pure schending van het medisch beroepsgeheim. Daarom hebben wij een klacht ingediend en hopen we op een strafrechtelijke vervolging. Dit is dan ook een ernstige zaak.”

Volgens de Limburgse krant is er bij de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken nog een tweede klacht binnen, eveneens wegens mogelijke schending van het medisch beroepsgeheim en hacking. Van wie die klacht komt, is niet duidelijk. “Het onderzoek wordt niet door de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken gevoerd, maar door de Limburgse federale gerechtelijke politie”, zegt persmagistraat Pieter Strauven van het parket Limburg. De reden hiervoor is dat Veerle Heeren burgemeester is binnen de politiezone, en de objectiviteit en neutraliteit verzekerd moeten worden. Of hoe een prik de gemoederen kan beroeren.