Vrijdag, en dat is dus morgen, opent in het totaal gerenoveerde kasteel van Ordingen een pop-up zomerbar ‘De Commandeur’ in het Koetshuis

The places to be in de zestiger jaren waren de Sklip in Ulbeek, de Jotta (van Jef Croughs) in Wellen en … het Kasteel van Ordingen, waar verschillende uitbaters de jeugd ontvingen en waarboven ooit nog Radio Bacara van Jef Croughs woonde. Het donker café met wat oude canapés aan de openhaard, waar we met zessen tegelijk lagen te “carresseren”. Waar we satékes met pindasaus en bruin brood aten en afspraken maakten met ons lief als we nog niet mochten van thuis? Wel, na bijna een halve eeuw kan dat opnieuw. Het Koetshuis staat er nog steeds, maar het is, samen met het kasteel, totaal gerenoveerd en maakt nu deel uit van een schitterend complex met luxehotel, restaurant, wellness en seminariezaal.

Morgen gaat het weer open! Je kan er weer terecht voor eten en drank in het oude Koetshuis, de ruimte van toen waar je de middeleeuwen nog rook, of was het de openhaard: het is trouwens naast de toren het oudste stukje van het kasteel.

Nu is het gebouw omgetoverd in een ultramoderne bar annex keuken en een ruim terras. Een pop-up zomerbar wordt het, die wekelijks geopend is van woensdag tot zondag, telkens van 11 tot 22 uur. Een initiatief van de mensen van de Versuz. En als je op zoek bent naar die oude canapés? Die zijn verdwenen.