Er zijn in ons land opnieuw meer dan 100 nieuwe besmettingen op één dag gemeld. Bijna een vijfde daarvan (19) komt uit Limburg. De afgelopen 24 uur zijn in België ook 10 mensen gestorven aan het virus.

De 19 nieuwe gevallen brengen het Limburgse totaal naar 6.521 bevestigde besmettingen. Het is een forse opflakkering nadat eerder deze week de cijfers richting nul besmettingen leken te gaan. Eergisteren waren er bijvoorbeeld nog maar drie besmettingen in onze provincie. Het goede nieuws is dat er in Limburg wel al acht gemeenten zijn waar de afgelopen twee weken geen nieuwe besmettingen meer werden gevonden: Alken, Heers, Herstappe, Kinrooi, Maaseik, Nieuwerkerken, Tessenderlo en Zutendaal.

Ook de nationale cijfers gaan weer omhoog. Er werden de afgelopen 24 uur in het hele land 104 nieuwe bevestigde besmettingen gerapporteerd. Het totaal voor België komt daarmee op 60.348 gevallen, dat betekent een nationale besmettingsgraad van 54 gevallen per 100.000 inwoners.

Ziekenhuiscijfers dalen
Ondanks die nieuwe stijging van nieuwe gevallen blijven de cijfers in de ziekenhuizen wel de goede richting uitgaan. 40 patiënten mochten de afgelopen 24 uur het ziekenhuis verlaten, wat het totaal op 16.724 genezen verklaarde patiënten sinds 15 maart brengt. Er waren daarentegen ook 19 nieuwe opnames in de Belgische ziekenhuizen. In totaal verblijven nog 344 (-27) patiënten in het ziekenhuis, waarvan 60 (-7) op de intensieve afdelingen.