Terug naar “af”?

Algemeen
2

Er zijn in ons land opnieuw meer dan 100 nieuwe besmettingen op één dag gemeld. Bijna een vijfde daarvan (19) komt uit Limburg. De afgelopen 24 uur zijn in België ook 10 mensen gestorven aan het virus.

De 19 nieuwe gevallen brengen het Limburgse totaal naar 6.521 bevestigde besmettingen. Het is een forse opflakkering nadat eerder deze week de cijfers richting nul besmettingen leken te gaan. Eergisteren waren er bijvoorbeeld nog maar drie besmettingen in onze provincie. Het goede nieuws is dat er in Limburg wel al acht gemeenten zijn waar de afgelopen twee weken geen nieuwe besmettingen meer werden gevonden: Alken, Heers, Herstappe, Kinrooi, Maaseik, Nieuwerkerken, Tessenderlo en Zutendaal.

Ook de nationale cijfers gaan weer omhoog. Er werden de afgelopen 24 uur in het hele land 104 nieuwe bevestigde besmettingen gerapporteerd. Het totaal voor België komt daarmee op 60.348 gevallen, dat betekent een nationale besmettingsgraad van 54 gevallen per 100.000 inwoners.

Ziekenhuiscijfers dalen
Ondanks die nieuwe stijging van nieuwe gevallen blijven de cijfers in de ziekenhuizen wel de goede richting uitgaan. 40 patiënten mochten de afgelopen 24 uur het ziekenhuis verlaten, wat het totaal op 16.724 genezen verklaarde patiënten sinds 15 maart brengt. Er waren daarentegen ook 19 nieuwe opnames in de Belgische ziekenhuizen. In totaal verblijven nog 344 (-27) patiënten in het ziekenhuis, waarvan 60 (-7) op de intensieve afdelingen.

“Viroloog Marc Van Ranst denkt dat we de nieuw vergaarde kennis over het coronavirus gericht moeten toepassen om een nieuwe lockdown te vermijden.
Mondmasker:
“Die kennis gaan we gericht moeten inzetten. Als we een nieuwe lockdown willen vermijden, gaan we op zo’n plaatsen mondmaskers moeten dragen. Ja, ook in de supermarkten, En dan ben ik er ook voorstander van om dat te verplichten.””

NU VERPLICHTEN ZOALS IN ANDERE EUROPESE LANDEN, niemand zit te wachten op een tweede golf.

2 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: