Pakken de Kanaries de drie punten aan de zee en kunnen ze zo met een goed gevoel toeleven naar de bekerkraker van woensdag tegen KRC Genk? Neen dus, de prestatie tegen Oostende trok op niks en 3-1 was het niet onverdiende deel van de Kanaries!

2-21Het verschil tussen KVO en STVV bedroeg zes punten. De West-Vlamingen gooiden alles in de strijd om play-off I te halen. De Haspengouwers wilden zo snel mogelijk naar de linkerkolom. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een leuke pot voetbal. Het veld lag er goed bij, dus dat konden beide partijen niet als excuus inroepen.

3-16De start van beide ploegen is niet echt denderend. Enkele kleine kansjes van Suzuki en Mboyo leveren niks op tot in de 10de minuut Oosterde komt opzetten maar Schmidt had geen moeite met de eerste hoekschop. Na bijna een kwartier toch even sensatie: Sakala rukt op, omspeelt Schmidt maar de hoek wordt te klein en het zijnet is zijn deel.  Vijf minuten later wordt Theate compleet vrijgelaten aan de tweede paal en Hjulsager schildert de bal perfect op het hoofd van de krullenbol. Theate richt z’n kopbal goed naar de grond, maar net iets té goed. De bal botst hoog op en vliegt over de kooi van Daniël Schmidt. Da Kanaries ontsnappen aan de achterstand. STV komt er nog amper uit, trapt de bal te vlug weg, tot ergernis van Peter Maes die voetbal wil zien! Iets over het halfuur brengt D’Haese de bal listig voor de goal en Teixeira verlengt ei zo na in eigen doel maar Schmidt leest de situatie uitstekend en voorkomt de 1-0. Die komt er toch in de 38ste minuut. De Truienaren krijgen de bal achteraan niet weg en Gueye profiteert maximaal. Met een knappe volley vlamt hij het leer voorbij Schmidt. Op dat ogenblik niet onverdiend, want wie geen kansen creëert zal ook nooit winnen. Net voor het affluiten voor de rust is er nog een mooie kans voor Caufriez. De hoogblond Kanarie gooit er z’n lichaam in na een mooie lange bal, maar hij wacht net iets te lang om naar doel te trappen. Hier zat meer in. STVV moet met de kleinste achterstand de catacomben in, en daar kunnen de drie bijkomende minuten net meer aanhelpen.

De tweede helft begint met een nieuwe man. Maximiliano Caufriez wordt vervangen door Jarne Steuckers De charge net voor rust is toch aangekomen bij Caufriez. Hij komt het veld niet meer op. Op de 52ste minuut stuitert een bal door de Truiense defensie, Sakala twijfelt niet. Hij haalt uit, hard, maar Schmidt staat pal. Het is opnieuw Oostende dat het heft in handen neemt. Maar ook dat is maar uitstel van executie. Op het uur krijgt De Ridder de bal tegen de hand. Gueye achter de bal en de Senegalees zet de elfmeter feilloos om en trapt zo z’n tweede van de namiddag tegen de netten.

Kan het nog erger? Ja! Weer strafschop voor de West-Vlamingen! In de 72ste minuut is het Pius die de bal met de hand raakt.  Schmidt zit er nog bij de penalty van Sakana, maar de Truiense keeper kan de bal uiteindelijk toch niet uit het doel houden: 3-0 en over en out!

Suzuki en Mboyo zijn een schim van zichzelf, erg bleek, en de rest van de ploeg heeft de inspiratie niet om er nog een match van te maken. Jammer dan een Jarne Steuckers, die een erg verdienstelijke tweede helft op de mat legde, moet invallen in een team met zo’n offday.

4-14Hou je vast! In de 83ste minuut voetbalt Sint-Truiden dan toch nog een kans bij elkaar. Nazon speelt Steuckers vrij en die laatste zet de eerste op zijn beurt uitstekend voor Nazon. Een hard schot wordt gekeerd door doelman Hubert. De eerste kans voor STVV.

Hoe moet je zo’n match typeren? Huilen met de pet op? Of gelijk ze in Zepperen zeggen: “grinse bè oere pie èn oer haan!” De goal van Suzuki na een slalom door de Oostende verdediging in de 90ste minuut zijn vijgen na Pasen en doet niks af aan de trieste prestatie van de Kanaries: verre van charmant en wervelend voetbal, twee domme strafschoppen en geen punten.

Woensdag zullen Maes en co zeer zeker uit een ander vaatje tappen, liefst van al een vaatje waar wat voetbal in zit. Want op deze manier zijn ze een hapklare brok voor de Smurfen uit Genk.