Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net de nieuwe uitgebreide PMD-zak in. Dat wil niet zeggen dat de zakken groter worden, maar vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’.

Vanaf 14 december viel de afvalkalender 2021 in de bus.  Heeft u op 4 januari 2021 nog geen afvalkalender 2021 ontvangen? Dan kan u vanaf dan er hier één aanvragen.  De aanvragen zullen vanaf 18 januari 2021 verwerkt worden.

Van Ingrid Kempeneers, milieuschepen, vernemen we nog dat de bordeaux zakken nog mogen gebruikt worden tot eind 2021. Rollen die dan nog ongeopend zijn, worden door de stad teruggenomen tegen kostprijs.

We vroegen ook aan de schepen of men nog steeds gratis zachte en harde plastiek naar het containerpark mocht brengen en dat bevestigde ze. Dus als je het ons vraagt: flessen en blik in de blauwe zak, zachte en harde plastiek gratis naar het containerpark. Dat scheelt een slok op een borrel.