Het FAVV trekt de toelating van de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen in.  Er zijn meer dan 105 mensen besmet geraakt met salmonella door het eten van de bekende Kinder Surprise eitjes. Daardoor moet de site ruim vier maanden na de eerste ontdekking van de salmonellabacterie tijdelijk dicht.

De producten van het type Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs en Schoko-bons die in Aarlen zijn gemaakt zijn teruggeroepen, ongeacht het lotnummer of de vervaldatum. Het FAVV roept op om de producten niet meer te eten en deze uit de rekken te nemen van de distributiebedrijven en indien je deze in je bezit hebt, terug te brengen naar de winkel waar je deze hebt aangekocht.

De Paashaas heeft echter laten weten dat er vele brave kindjes in Haspengouw vertoeven en dat er voldoende chocolade eitjes zijn bij onze lokale handelaars zodat ze niet ongerust moeten zijn.  In Wellen moeten ze niet hopen dat de Paashaas vroeger komt omdat de uren voorlopen doordat de generatoren een wisselstroom leveren met een iets hoger frequentie en daardoor de klokken sneller tikken.  De Paashaas heeft zijn vaste uur en houdt ervan dat ieder kind chocolade eitjes kan rapen en dit rond Pasen.