“Na een reeks testen in de afgelopen dagen, heeft COVID-19 ons team jammer genoeg weer in de greep. In totaal zijn 13 mensen getroffen, waaronder spelers (grootste hoeveelheid), coachingstaf en medische staf”, deelde het STVV-bestuur gisteren mee.

Uit respect voor het medisch geheim maakten ze de namen van de getroffen spelers, leden van de coachingstaf en leden van de medische staf niet bekend.  De getroffen leden van de club zijn allemaal in quarantaine en zullen terugkeren naar de training na bewijs van een negatieve test. “De andere spelers en leden van de staf zullen hard blijven werken ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Club Brugge”, aldus de mededeling.

Maar of die match er tegen Club Brugge zit aan te komen is maar zeer de vraag. Morgen komen de clubs samen om te overleggen. Naar verluidt zijn er al meer dan 100 spelers en stafleden binnen de Jupiler Pro League besmet en denkt men eraan om de twee volgende competitiematchen uit te stellen. En dan rijzen er toch enkele vragen. Alle testen ten spijt ligt de besmettingsgraad in het professioneel voetbal vele en vele malen hoger dan in welke andere “industrie” tak die onderworpen is aan strenge maatregelen om de pandemie tegen te gaan. Heeft het liederlijke gedrag van de voetballers op het veld, waarbij gevierd wordt alsof corona niet van deze wereld is, te maken met deze toestand? En zonder dat daar ooit een ernstige straf of waarschuwing voor werd uitgesproken? Het zou best eens kunnen. En dan nu de vraag op de twee volgende competitiematchen uit te stellen? Dat lijkt ook niet meer dan een poging om het verbod van toeschouwers bij de wedstrijden te omzeilen: stel ze dan uit tot wanneer dat verbod opgeheven wordt, … en de centen komen weer binnen! Want bij ons weten heeft diezelfde Jupiler Pro League nog een reglement uitgevaardigd waarbij corona geen reden meer is om wedstrijden uit te stellen! Maar ook die profliga staat boven de wet, zelfs die van zichzelf.