Ze komen, de mondmaskers, nog even geduld!

Algemeen
1

De mondigheid van de Truienaar stijgt met het gehalte waarop hij of zij zijn of haar gedacht kwijtgeraakt op Facebook. En daar is niks mis mee. Een heet hangijzer momenteel is de gratis mondmaskers die we van de stad zouden krijgen en vooral de hamvraag: wanneer komen ze!

Er zijn verschillende redenen waarom ze een beetje laattijdig zijn.

  1. De mondmaskers worden met mondjesmaat geleverd dus er ligt geen voorraad van 40.000 maskers op het Stadskantoor.
  2.  Elke levering moet gepersonaliseerd worden, want 12-jarigen hoeven nog geen masker. Dat wil zeggen dat er zakjes klaargemaakt worden om de zakjes per huishouden af te leveren met het goede aantal erin.
  3. En tenslotte worden ze niet op één dag bedeeld, maar wijk per wijk en deelgemeente per deelgemeente. En die verdeling gebeurt door het eigen stadspersoneel.

Wij kregen alleszins de belofte dat tegen het einde van de maand elke Truienaar gemaskerd rond zal kunnen lopen, getooid in een prachtig stadsmasker. Maar de Truienaar die hierop niet wilde of kan wachten heeft al lang enkele exemplaren in huis gehaald of zelf gemaakt. Want alles van de stad moeten krijgen is ook niet meer van deze tijd: je gaat de burgemeester toch ook de schuld niet geven als gans Zepperen een slotvalling heeft, zij niet persoonlijk zakdoekjes komt uitdelen!

En bovendien, in plaats van de politiek in het haar te zitten of de redactie van dit nieuwsmedium: wij kregen die informatie heel simpel. We belden naar 011/701414 en kregen meteen de belofte dat tegen het einde van de maand iedereen een mondmasker heeft, ook al arriveren ze maar met mondjesmaat. En op de vraag “mijne nonk woont hier tijdelijk in, krijgt die er ook een” is het antwoord zonneklaar: neen dus!

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Reveil, sfeer op de 4 kerkhoven van Nieuwerkerken op 1 november

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt, is door ingetogen concerten te organiseren op de begraafplaatsen op 1 november. Nieuwerkerken organiseert Reveil onmiddellijk na de gebedswake van 15 uur zodat mensen aansluitend kunnen genieten (dus niet op het standaarduur).   Omwille van …

Algemeen
Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering. Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom …

Algemeen
1
Kom a.u.b. alleen winkelen!

Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. “Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel …

%d bloggers liken dit: