De mondigheid van de Truienaar stijgt met het gehalte waarop hij of zij zijn of haar gedacht kwijtgeraakt op Facebook. En daar is niks mis mee. Een heet hangijzer momenteel is de gratis mondmaskers die we van de stad zouden krijgen en vooral de hamvraag: wanneer komen ze!

Er zijn verschillende redenen waarom ze een beetje laattijdig zijn.

  1. De mondmaskers worden met mondjesmaat geleverd dus er ligt geen voorraad van 40.000 maskers op het Stadskantoor.
  2.  Elke levering moet gepersonaliseerd worden, want 12-jarigen hoeven nog geen masker. Dat wil zeggen dat er zakjes klaargemaakt worden om de zakjes per huishouden af te leveren met het goede aantal erin.
  3. En tenslotte worden ze niet op één dag bedeeld, maar wijk per wijk en deelgemeente per deelgemeente. En die verdeling gebeurt door het eigen stadspersoneel.

Wij kregen alleszins de belofte dat tegen het einde van de maand elke Truienaar gemaskerd rond zal kunnen lopen, getooid in een prachtig stadsmasker. Maar de Truienaar die hierop niet wilde of kan wachten heeft al lang enkele exemplaren in huis gehaald of zelf gemaakt. Want alles van de stad moeten krijgen is ook niet meer van deze tijd: je gaat de burgemeester toch ook de schuld niet geven als gans Zepperen een slotvalling heeft, zij niet persoonlijk zakdoekjes komt uitdelen!

En bovendien, in plaats van de politiek in het haar te zitten of de redactie van dit nieuwsmedium: wij kregen die informatie heel simpel. We belden naar 011/701414 en kregen meteen de belofte dat tegen het einde van de maand iedereen een mondmasker heeft, ook al arriveren ze maar met mondjesmaat. En op de vraag “mijne nonk woont hier tijdelijk in, krijgt die er ook een” is het antwoord zonneklaar: neen dus!