De puzzel van A.S.&R. is er

Algemeen
1

De vzw ABDIJ, STAD & REGIO – in 1991 opgericht met steun van de Koning Boudewijnstichting, heeft een puzzel laten maken om de lange en soms eenzame winteravonden door te komen.
Als vereniging houden ze de geschiedenis van de Trudoabdij levend en onderzoeken ze welke rol zij kan spelen in het 21ste -eeuwse Sint-Truidense en het Vlaamse cultuur- en erfgoedlandschap. Onder impuls van deze vzw werd dit schilderij in 1998 gerestaureerd. Het was één van de 15 waardevolle geselecteerde panelen om gerestaureerd te worden in kader van de actie “SOS oude schilderijen op paneel” van het fonds voor cultureel erfgoed van de koning Boudewijn stichting.
Met de aankoop van de puzzel steun je het werk van de vzw Abdij, Stad & Regio.
Heb jij graan een exemplaar? Bel 0476 016 994 en voor25 euro wordt ie zelfs aan huis geleverd. Dat is precies 2,5 cent per stukje puzzel!
1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen winterevenementen in Bokrijk, wel wandelen!

Wist je dat… het museum ook tijdens de kerstvakantie open blijft als wandelpark?  Er vindt dit jaar geen winterevenement plaats, maar we zorgen voor licht en warmte op een veilige manier  Het Openluchtmuseum blijft in een sfeervolle setting open voor wandelaars: – t.e.m. 3 januari, dagelijks van 10 u. tot …

Algemeen
Kapsalon Herlo verovert TikTok

Wie regelmatig actief is op TikTok zal het ongetwijfeld al hebben opgemerkt, zaakvoerder Sabine Velkeneers is een rijzende ster op het populaire platform. Door regelmatig populaire lyrics te verwerken in het dagelijkse leven kan ze menig kijker bekoren. Hieronder kan je alvast onze favoriet terugvinden:  

Algemeen
Juf Aafke van de Fruitboom (Zepperenweg) schrijft tweede verhalenboek

Aafke Theunis is leerkracht in Basisschool De Fruitboom en sinds 2020 ook auteur, een droom die werkelijkheid werd! Ze geeft deze maand haar tweede boek uit. “Mijn papa, Patrick Theunis, beter bekend onder zijn bijnaam “Lassie”, is een echte Truienaar, geboren en getogen in deze mooie stad! Hij is designer en …

%d bloggers liken dit: