Afgelopen jaar was bijzonder! Een jaar van afstand houden, maar ook van creatieve manieren om samen te zijn. 

In 2021 gaan kinderen uit Binderveld, Jesseren en Montenaken met onderzoekers van Universiteit Hasselt op zoek naar jullie verhalen over samenleven in jullie dorp, vroeger en nu. Organiseer jij soms een mini-straatfeest in je voortuin? Helpt een buur je met boodschappen doen? Of heb jij leuke herinneringen aan een bepaalde plaats in het dorp?

Deel je verhalen over samenleven in jullie dorp met ons vóór 15 maart! Dan gaan de kinderen uit jouw dorp met jouw getuigenis aan de slag en verwerken ze deze in toekomstprojecten voor hun dorp. Om je verhaal te delen kan je de brievenbus gebruiken van de school t.a.v. “Dorpsverhalen”. Wil je liever via e-mail je verhaal delen of heb je vragen over het project? Mail dan naar oksana.savchuk@uhasselt.be.

Je kan alvast enkele inspirerende getuigenissen van dorpsgenoten terugvinden op https://dorpsverhalen.be/  Wij kijken alvast uit naar jullie verhalen 🙂

Dit LEADER-project ‘levenslang wonen’ gebeurt met steun van Provincie Limburg, Vlaamse Landmaatschappij en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Universiteit Hasselt werkt hiervoor samen met de gemeentebesturen van Gingelom, Nieuwerkerken, Borgloon, en STEBO.