Corona raakt ons allemaal. Heel wat leerlingen, personeelsleden en oud-leerlingen van Hasp-O Centrum worden van dichtbij of veraf geconfronteerd met de gevolgen van het virus. Sommigen moeten in deze moeilijke tijden afscheid nemen van een dierbare.

Daarom wou Hasp-O Centrum het Trudoziekenhuis een hart onder de riem steken: donderdagmiddag leverden directeur Valère Masset en schoolkok Mario Hauquier namens de school 150 maaltijden af voor de personeelsleden van de COVID-afdelingen. Alle directieleden hielpen zelf – met de nodige afstand en veiligheidsvoorzieningen – om in het schoolrestaurant een driegangenmenu voor te bereiden voor een zonnige lentedag: een slaatje met scampi en mango, pasta pesto met kip, zongedroogde tomaat en parmigiano en als dessertje trifle van aardbei.

Waarom deze traktatie? We proberen onze leerlingen vaak te motiveren om zich belangeloos in te zetten voor anderen en in deze periode willen we graag het goede voorbeeld geven: we bedanken hiermee de dokters, verpleeg- en zorgkundigen en het onderhoudspersoneel van het ziekenhuis voor hun engagement en harde werk. We beseffen maar al te goed hoe zwaar hun opdracht is en hebben er alle vertrouwen in dat alle patiënten in goede handen zijn bij deze helden van de zorg.