Hasselt ademt muziek. Om iedereen te laten proeven van dit muzikale DNA, lanceert Visit Hasselt op zaterdag 26 juni ‘MuziekTour Hasselt’: een interactieve route uitgestippeld door Hasseltse muzikale spraakmakers zoals onder andere Stijn Meuris, Ilse Liebens, Chibi Ichigo en Chokri Mahassine. Om voor elke muziekliefhebber de juiste snaar te raken bestaat MuziekTour Hasselt uit vijftien muzikale hotspots van vroeger en nu die je los van elkaar kan bezoeken.

“In het kader van de lancering van ‘MuziekTour Hasselt’ organiseren heel wat partners aanstaande zaterdag 26 juni kleinschalige muziekevenementjes in de stad”, vertelt schepen van Toerisme Rik Dehollogne. “De Hasseltse DJ Buscemi speelt een liveset in GigaSwing, in de Bootstraat biedt MOD samen met Farrm en PXL-Music een uitgebreid aanbod aan jamsessies, straatconcerten en DJ-sets aan. In het Begijnhof organiseert De Serre Hasselt een intiem debat over de toekomst van de Hasseltse muziekscene.” Het volledige aanbod vind je op visithasselt.be en de sociale kanalen van Visit Hasselt.

“De MuziekTour levert het absolute bewijs dat Hasselt ook op vlak van muziek spraakmakend is,” aldus nog schepen Dehollogne. “De klinkende route maakt deel uit van de campagne ‘Hasselt Smaakmaker Spraakmaker’ en brengt via QR-codes het muzikale Hasselt van vroeger en nu tot leven.”

Heel wat muzikale spelers zetten samen hun schouders onder Hasselt Muziekstad: de studenten van PXL-Music, de jongeren van De Serre en Farrm, de Muziekodroom en muzikale ondernemers Giga Swing, Just For The Record, JnR Music, Café Café en Het Hooghuis.

Digitaal én live
Hasselaar Stijn Meuris introduceert de bezoeker in de wondere wereld van Hasselt Muziekstad. “Hasselt is zoveel meer dan een bedevaartsoord, jenever en speculaas, Hasselt is dé muziekstad van België”, aldus spraakmaker Stijn Meuris. “De MuziekTour leert je nieuwe plekken kennen of laat je gekende plekken door een andere bril zien.  Denk maar het huidige Hooghuis, dat in de jaren ’60 dienst deed als jeugdhuis ‘Teeny’. Een paar stops verder heb je dan de hedendaagse versie van de Teeny, De Serre Hasselt, een plek voor creatief en muzikaal jong talent. De MuziekTour is geen louter ‘digitaal’ product, op heel wat plekken valt er in real life wat te beleven. Zo heb je ter ere van de MuziekTour in de inkomhal van De Serre een gloednieuwe interactieve installatie ‘Intertwining’ van kunstenaar Mathias Geerkens waarop je zelf je eigen muziekstuk kan spelen. Bij platenzaak GigaSwing kan je meedoen aan een muziek quiz. Kortom, laat je deze zomer meevoeren en onderdompelen. Ontdek en beleef mijn stad alsof het de jouwe is. Ontdek de culturele hotspot die Hasselt is.”

Met smartphone en oortjes bij de hand kan je de MuziekTour starten aan Visit Hasselt (Maastrichterstraat 59), maar er is geen vast parcours en je kan dus eender waar beginnen. De volledige wandeling is ongeveer vijf kilometer lang, ideaal voor jong en minder jong én gratis voor alle muziekliefhebbers.

Praktisch

  • vanaf 26 juni 2021, 24/7, gratis
  • 5 km, ongeveer 2 uur aan een relaxed tempo
  • Muzikale hotspots: Visit Hasselt, Grote Markt,  Giga Swing, Just For The Record, KEYMUSIC, Pukkelpop, De Serre Hasselt, Het Hooghuis, Blauwe Boulevard, Jenevermuseum, Farrm, Muziekodroom, PXL Music, Kapermolenpark, Café Café (flyer te verkrijgen bij Visit Hasselt)
  • Meer info op  visithasselt.be

210623-hasselt1