Het wordt een leegloop in het huis van Big Brother. Met de drie vertrekkers van gisteren, zijn er nu al vier Nederlanders terug naar huis op vrijwillige basis. Waarschijnlijk zal BB wel wat andere exemplaren in het huis droppen.

Verrassende wending in Big Brother: in één klap hebben drie bewoners besloten het tv-experiment te verlaten. Er blijven daarmee negen kandidaten over.

Volgens de makers van het programma waren enkele bewoners aan het twijfelen gegaan over hun deelname. Daarom stelde Big Brother hen voor de keuze: blijven en het experiment met volle overtuiging verderzetten of vertrekken. Elke kandidaat kreeg vijf minuten bedenktijd en uiteindelijk besloten Jowie, Danielle en Nathalie om het huis te verlaten. Dat was zaterdagnamiddag te zien op de livestream.

De overgebleven negen bewoners beloofden dus met volle overtuiging in het experiment te blijven. “Ik besef dat dit heftig is voor jullie”, zegde Big Brother, “dit is ons experiment geworden en we gaan er samen nog een leuke tijd van maken. Dat beloof ik jullie.” En dat is goed nieuwe voor Liese, de thuisverpleegster uit onze buurgemeente Geetbets, die sterk bezig is en daarom ook om de haverklap genomineerd wordt om het huis te verlaten!