Eindelijk is er uitsluitsel, in Sint-Truiden sprak men zelfs van een ezelsdracht, maar het duel tussen Waasland-Beveren en STVV van zaterdag wordt uitgesteld. Dat heeft de Pro League vrijdagmiddag beslist nadat Sint-Truiden een dag eerder uitstel had aangevraagd wegens acht coronabesmettingen binnen de ploeg.

De datum van de inhaalwedstrijd is intussen vastgelegd op dinsdag 6 april, het duel tegen KV Mechelen op maandag 5 april verschuift daardoor naar zaterdag 3 april.

Wat de Pro League bezielde zullen de vroede vaderen van dit gedrocht waarschijnlijk zelf weten, maar het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Men wilde zich juridisch indekken, heet dat dan. Voor andere ploegen moest dat blijkbaar niet. STVV krijgt uiteindelijk dan toch gelijk nadat het zwaar gepakt werd door een coronagolf. Donderdag, na de laatste coronatests van de Pro League, hadden de Kanaries uitstel aangevraagd van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren nadat de club acht positieve coronatests kon voorleggen. Maar dat was niet goed genoeg voor de Pro League. Sterker nog, vrijdagochtend werd er in allerijl een nieuwe testronde ingepland bij de positieve Kanaries.

Het aantal positieve gevallen in de Truiense spelerskern bleef op acht staan. Dat is ruim voldoende om zaterdag niet te moeten spelen. Dat oordeelde ook eindelijk de kalendermanager van de Pro League, die de eindverantwoordelijkheid draagt in deze gevallen.

Vanwaar de Truiense besmettingen komen is nog steeds koffiedik kijken. Met kijkt al eens in de richting van Nazon en zijn escapade naar Parijs, maar het zou best kunnen dat de besmettingen van Charleroi komen, de tegenstander van STVV veertien dagen geleden! En die zagen hun match veel eerder uitgesteld dan de Kanaries!