Sint-Truiden is een bekende trekpleister in de Haspengouw. Deze stad in de fruitstreek huisvest ook een bekende voetbalploeg die in eerste klasse speelt: de Sint-Truidense Voetbalvereniging, kortweg STVV. Deze eersteklasser speelt al sinds jaar en dag in het befaamde stadion Stayen.

Sinds 2014 is het stadion volledig vernieuwd. Het biedt nu eveneens plaats aan een hotel met welness, fitnessruimte en vergaderzalen. Ook tal van andere horecazaken en winkels vestigden zich in het complex. De parking had dus dringend nood aan een opfrisbeurt. De veiligheid van fietsers en voetgangers kon ook een upgrade gebruiken. Een kolfje naar de hand van Group Beyers.

Veilig fietsen en wandelen
“Vroeger durfden voetgangers en fietsers de toegangsweg naar de parking niet gebruiken door het drukke verkeer”, weet Luc Beyers. “Wij hebben die dus verbeterd. Over de volledige lengte van de hellende weg ligt een duurzame, waterdichte coating met antislipwerking. Dankzij parkeerbegrenzers kunnen de auto’s niet langer op het voet- en fietspad rijden. Zo raken zwakke weggebruikers veilig tot op de zogenaamde ‘kleine markt’ bij het stadion.”

Vernieuwde parking
Uiteraard werd ook aan het comfort van de autobestuurder gedacht. “We hebben de parkeerplaatsen opgefrist volgens een draaiboek met richtlijnen voor bijvoorbeeld kleuren en lettertypes. We zorgden voor nieuwe belijning en vloerbeschildering op de parking. Ook de muren kregen waar nodig een laag verf. Zo hebben we de hoeken achter de betaalautomaten telkens een kleur gegeven. De volledige muur aan de supermarkt hebben we volgens de huisstijl van die retailer geschilderd”, vertelt Luc Beyers.

Dankzij het werk van Group Beyers kunnen zowel automobilisten als fietsers en voetgangers in alle comfort naar het voetbalstadion of de omliggende handelaars gaan. Duidelijke belijning en afscheidingen, maar ook de juiste vloercoating zorgen ervoor dat het verkeer vlot en veilig op zijn bestemming raakt.