Het afgelopen weekend werden er hoge ogen gegooid in de Truiense sportwereld. In zowat alle disciplines scoorden de diverse teams en kwamen met mooie cijfers naar huis. Enkel STVV stelde teleur. Lees telkens verder onder de foto’s.

Beginnen doen we in het Eerste Provinciale voetbal. Daar was hekkensluiter Hechtel geen partij voor KVV Zepperen-Brustem. Dankzij doelpunten van Christiaens, Lowies en Vanwelkenhuysen werd het 1-4 en loopt de onbetwiste leider verder uit in het algemeen klassement.

In het volleybal bij de dames ging Promo 2 van Sint-Truiden winnen met 0-3 tegen Hechtel-Eksel. Zie beeld hieronder:

 

In het basketbal wisten de mannen van KSTBB A de puntjes thuis te houden in de eerste wedstrijd van de play ups na een zeer sterke prestatie waarin men de ganse wedstrijd de leiding had. KSTBB A 89 – RACING BRUGGE 79.

Bij Dames B van Femina Habac mogen ze vanaf nu trots zeggen dat ze aan de leiding staan in het algemeen klassement, en dat na een 59-44 overwinning tegen Stevoort. (Beelden hieronder. Lees verder onder de foto’s) Foto’s © Femina Habac

 

 

In het handbal brachten de Truinoskes hun eerste opdracht van de playoffs tot een goed einde (foto hieronder). De dames wonnen op het veld van Handbalclub Overpelt met 14-30. Ook de Beloften deden het prima met 20-28 als eindscore.

 

 

Rally van Haspengouw

De 29-jarige Belgische Fransman William Wagner mag de 25ste Rally van Haspengouw op zijn naam schrijven. In zijn Stéphane Sarrazin Motorsport VW Polo hield hij op de meet amper zes tienden van een seconde over op de nummer twee, de verrassende Maxime Potty in de PH Sport Citroën C3. Cédric Cherain bezorgde Hyundai en BMA de derde plaats in Sint-Truiden.