De Kanaries hadden de volle goesting om te winnen. Coach Bernd Hollerbach voerde bij aanvang van de wedstrijd twee wissels door in zijn STVV-basiselftal. Bocat vervangt de geschorste Koita op links en Reitz moet plaatsruimen voor Boya. De Limburgse Axelle Red opende in het Mambourg-stadion met een hartverwarmend nummer bij een ijskoude temperatuur buiten. We kregen een matig mooie wedstrijd waarin vooral in de eerste helft beide ploegen kansen wisten te creëren maar niet konden afmaken.

Boya van STVV en Bayo van Charlerloi laten van bij aanvang hun licht schijnen, maar bij de ene iets te veel naast het doel en bij de ander iets te hoog. Grote kansen komen er niet maar er wordt wel pittig gevochten voor elke bal.

In de tweede helft lijkt alles richting 0-0 te gaan, tot Zorgane de sterke verdediging breekt na een foutje van Schmidt. De doelman aarzelde net iets te lang. Overigens houdt hij nadien alles wel tegen. De veer lijkt gebroken bij STVV, daarna is het al Charleroi wat de klok slaat.