Om het toerisme in onze streek weer leven in te blazen na corona, lanceerde het Truiense stadsbestuur de 1001 Nachten bon. De allereerste exemplaren kregen een nieuwe eigenaar: Ria en Jan.

Via het 1001 Nachten -arrangement krijgen gasten die een overnachting boeken in een van de Truinese logementen, één nacht gratis. Daarenboven krijgen ze ook een Aan Tafel Bon ter waarde van 30 euro. Deze bon werd door de stad ontwikkeld, na het succes van de Welkom Terug bon voor de handelaars, ditmaal om de lokale horeca een duwtje in de rug te geven.

Vandaag werd het eerste koppel dat deelnaam aan de 1001 Nachten-actie feestelijk welkom geheten in het Kasteel van Ordingen. Ria Vervoort uit Houthalen en haar partner Jan Begeer uit Vechmaal kwamen de Haspengouwse sfeer opsnuiven. Zij kregen hun bonnen uit handen van schepen Jos Pierard, burgemeester Veerle Heeren en schepen Johan Mas.
Het stadsbestuur is tevreden over het 1001 Nachten arrangement. Hiervan zijn sinds zijn lancering al 200 stuks verkocht. Ook de Aan Tafel bon blijkt een groot succes te zijn.