Nog één dry-run en dan is het uitkijken naar de eerste bezoekers en de vaccins. Ook het vaccinatiecentrum Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken is klaar om de eerste vaccinaties toe te dienen. Startdatum: 22 februari 2021. De voorbije weken is er hard gewerkt om de Minderbroederssite in te richten als vaccinatiecentrum. Daarnaast is personeel aangeworven en opgeleid. Ondertussen zijn maar liefst 700 vrijwilligers gescreend en gecontacteerd om mee te draaien in de vrijwilligerspool. En daarnaast start vandaag de lokale communicatiecampagne naar alle inwoners uit de drie gemeenten.

fotos-voor-op-de-website-1200x1200_marjanDe komende weken zullen de 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gevaccineerd opgeroepen worden om zich in de Minderbroederssite in Sint-Truiden te laten vaccineren. Een aangepaste signalisatie en verkeersgeleiding zal ervoor zorgen dat de mensen vlot hun weg vinden naar de vaccinatiesite. Bovendien zijn er 2 grote parkeerzones vlakbij het centrum. Het gebouw zelf is de voorbije weken ingericht op basis van het 4-stappen model van de Vlaamse overheid.

fotos-voor-op-de-website-1200x1200-mo4-stappen vaccinatieparcours
De vaccinatie gebeurt in 4 stappen. Na controle en temperatuurmeting zal de bezoeker zich met zijn identiteitskaart of EID kunnen aanmelden bij het onthaal of check-in. Dit is stap 1. Daarna in stap 2 wordt de gezondheidstoestand overlopen. Bij groen licht krijgt de bezoeker tijdens deze derde stap zijn of haar vaccin toegediend. Tot slot, stap 4, wordt gevraagd om 15 minuten te verblijven in de wachtzone. Het volledige proces zal maximum 1 uur duren.

Centrale helpdesk
Voor algemene vragen en voor het beheren van een afspraak kunnen mensen terecht op www.laatjevaccineren.be. Mensen uit Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken die informatie zoeken over het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden en de bereikbaarheid vinden die op http://www.vaccinatiecentrumsinttruiden.be . Bovendien zullen zij elke weekdag tussen 09u-18u terecht kunnen bij medewerkers van een lokale helpdesk voor specifieke vragen over hun afspraak of de vaccinatie-uitnodiging die ze ontvingen op het nummer 011 49 49 07. Dit vanaf 22 februari 2021.

logo-vaccinatiecentrum-fluojasjes