Bezoekers van de zaterdagse Haspengouw markt waren aangenaam verrast toen ze de vrolijke muziek van de Oppenheimer blaaskapel te horen kregen . Algauw bleek dat de muziekvereniging het beste van zichzelf gaf  om hun Oktoberfeest van zondag 3 oktober aan te kondigen.

De leuke deuntjes van de blaaskapel waren reeds van ver te horen, en menig marktbezoeker bleef even staan om naar de Oppenheimers te luisteren. Dit onverwacht optreden van de blaaskapel had alles te maken met hun 18de Oktoberfeest. Wat in München dit jaar niet lukt, wordt in Velm wel waargemaakt. Op zondag 3 oktober organiseren de Oppenheimers hun Oktoberfeest. “Daar we enkele maanden geleden, toen we met de organisatie van het Oktoberfeest begonnen, helemaal nog niet zeker waren onder welke omstandigheden dit zou mogen doorgaan, hebben we besloten  om een ‘mini’ versie in te richten. Dus uitzonderlijk gaan de deuren van het Parochiaal Centrum te Velm pas om 13u open. Een uitgebreide Oostenrijkse maaltijd zit er dit jaar niet in, maar we zullen zeker zorgen dat ons publiek een geweldige namiddag kan doorbrengen op het Oppenheimers Oktoberfeest”,  zegt voorzitter Willy Bollinne.

Uiteraard treedt de Oppenheimer blaaskapel zelf op, en ze hebben voor deze uitzonderlijk versie van het Oktoberfeest met Alpenfever een absolute topgroep uit de Oostenrijkse hitparade kunnen strikken om bij hun op te treden.

“Natuurlijk zal je onze befaamde halve liters kunnen nuttigen in de al even bekende Oppenheimer 1/2 liter pot. Waar bier vloeit moet er ook iets te eten zijn, onze dames in de keuken zorgen dan ook voor ‘een boke spek’ of een lekkere Brätwurst. Niets houdt jullie tegen om, als het kan in gepaste klederdracht, een bezoekje te brengen aan ons vernieuwd Oktoberfeest.” geeft bestuurslid Laurent nog mee.