Gastvrouw Elfi Vanmarsenille van de Jorishoeve in Boekhout verwelkomde een 100-tal gasten tijdens de eerste Vuurpottennocturne!29-nocturne1-5

Vuurpotten, het ultieme redmiddel van fruittelers tegen de nachtvorst, waren het decor van de Vuurpottenwandeling in het Jorishoeve in Boekhout. De Toeristische Dienst van Sint-Truiden zorgde voor een sfeervolle avondwandeling met mooie uitzichten, heerlijke hapjes, een ludiek overzicht van de fruitteelt in Haspengouw door de grootmaarschalk van de Keizerlijke Commanderie, een fruitgedicht door de fruitdichter maarschalk Geert Vanspauwen van de Keizerlijke Commanderie, muzikale animatie door Wederzijds Genoegen en een interactieve afsluiter met vurige elementen door Circus Paljasso. En napraten deden ze in de gezellige of tuin van de Jorishoeve met een hapje en een drankje.

29-nocturne1-13“Als Commanderie zijn we tevreden dat we hier ons ding mogen doen. Ons eigen fruit promoten, onze landgenoten ertoe aanzetten om de import appelen en peren in het groente- en fruitrek te laten liggen en te kiezen voor inlandse variëteiten, die zelfs lekkerder zijn, minder kosten en milieuvriendelijker geteeld zijn, dat is onze boodschap in alles wat we doen”, zegde grootmaarschalk-voorzitter Jos Lacroix nog, “Als we de mensen daarvan overtuigd krijgen, worden niet alleen onze fruittelers er beter van, maar een ganse regio die leeft van de nevenactiviteiten, van verwerking en toelevering over handel en toerisme tot onze gezondheid en het milieu”