De Jupiler Pro League wordt hervat met een topwedstrijd! Stamnummer 1, R. Antwerp FC komt op bezoek. De Kanaries staan de laatste tijd droog thuis en hebben in hun laatste 6 thuiswedstrijden de +3 niet kunnen pakken. Oneerlijke resultaten als je het vergelijkt met de prestaties van het team. “We vinden zeker dat we thuis meer punten hadden moeten halen tot nu toe. We willen de punten echt thuishouden voor onze fans, maar dat komt nog wel!”, aldus Chris Durkin.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Het zal een moeilijke taak worden voor onze Kanaries, want ze moeten het opnemen tegen de huidige nummer twee op de ranglijst. Michael Frey (topschutter van de Pro League) en Radja Nainggolan (ex-Rode Duivel superster) zullen naar Stayen komen met de wil om hun positie in het klassement te verstevigen. “Antwerpen heeft een aantal geweldige spelers en we zullen zondag allemaal ons beste beentje voor moeten zetten. Radja Nainggolan is zeker één van de referenties op het middenveld en spelen tegen zo’n speler zal echt leuk zijn voor een leerling van het spel zoals ik”, realiseerde Chris zich.

Onze Kanaries hebben ook hun eigen sterktes. Coach Hollerbach heeft een echt verdedigingsblok gecreëerd. Elke speler werkt voor het hele team gedurende de hele 90 minuten. Met een gemiddelde van 122 km lopen per wedstrijd staat STVV bovenaan in de competitie. “Ik denk niet dat teams graag tegen ons spelen omdat ze weten dat het een fysieke wedstrijd gaat worden. We hebben hard gewerkt op trainingen om die afstand te kunnen afleggen en dat zie je terug in de wedstrijden”, bevestigt onze Amerikaanse marathoniër.

De huidige COVID-reglementen helpen ons team natuurlijk niet. Helaas hebben we de presentatie van ons jeugdploegen moeten afzeggen, wat de sfeer op Stayen zeker ten goede zou zijn gekomen, maar het team rekent op alle fans om hun volledige steun te geven en hen naar de overwinning te leiden. “Gelukkig hebben we op dit moment geen COVID-gevallen binnen het team. Ik hoop dat al onze fans ook veilig zijn. We moeten allemaal samenwerken om deze moeilijke periode door te komen! Steun ons waar je ook bent, of het nu op Stayen is, thuis of ergens anders”, besloot onze nummer 32.

Aftrap is vandaag om 16.00 uur… Get your Yellow-Blue spirit on!