STVV sloot zondagavond (21 uur) de 28ste speeldag af tegen OH Leuven. Bij de bezoekers liepen met Marc Brys en zijn staf, Casper De Norre, Alexis De Sart en Pierre-Yves Ngawa heel wat oude bekenden rond. STVV had een stunt bij Union achter de rug en OHL pakte net 9 op 9. Vertrouwen genoeg dus bij deze 2 teams die een zaakje kunnen doen. OHL kon de kans op play-off 2 verhogen, STVV kon over OHL springen. Hollerbach liet jeugdproduct Dony debuteren en stelde ook Hara op.

De match is nog maar pas bezig of Hayashi is ex-Kanarie De Norre te vlug af, en scheidsrechter Vergoote aarzelt niet om de linksback van Oud-Heverlee Leuven geel te geven. Enkele minuten later is het de beurt aan Dony: de eerste minikans voor de debutant in de Jupiler Pro League Op een center vanop de rechterkant kan Dony het leer met het hoofd beroeren, maar meer ook niet. De youngster staat erg actief en doordacht te voetballen, een verademing om naar te kijken. Na 18 minuten draait Brüls een vrije trap scherp voor doel. Patris wil de bal wegwerken, maar devieert de bal vervaarlijk in hoekschop. OHL-keeper Runarsson stond erbij en keek ernaar. Bij de corner die erip volgt is het prijs. De hoekschop van Brüls (wie anders) is perfect op maat, en Hara wint het duel van De Norre en de bal gaat via de paal binnen! STVV staat op voorsprong! En dat is oververdiend. We spelen bijna een halfuur als we het eerste kansje van OHL mogen noteren.  Schrijvers steekt de bal tussendoor tot bij Maertens, maar Teixeira ruimt op, een broodnodige ingreep. Maar nog steeds geen bal tussen de Truiense palen. Het balbezit mag dan misschien lichtjes voor Leuven zijn met enkele procenten, het is STVV dat in die eerste helft de match maakt, zeer in tegenstelling tot de twee voorbije matchen toen verdedigen, verdedigen, verdedigen en dan counteren zorgden voor zes punten. We zien een STVV dat fris en monter, zonder complexen en creatief voetbalt. OHL kan daar weinig of niets tegenover stellen. Het wordt rusten met 1-0.

De tweede helft wordt een heel andere match. STVV komt minder scherp uit de, kleedkamer en in minuut 65 komt de eerste verwittiging. Uitgerekend Dewaest maakt de 1-1, maar de thuisaanhang mag al vlug weer juichen, want Vergoote keurt de goal af wegens buitenspel. Schmidt lost een matig schot van Mercier, en ex-Racing Genk-speler Dewaest is er als de kippen bij om binnen te tikken. De centrale verdediger is weliswaar iets te vroeg weg, en de fase wordt terecht afgefloten. Het boegeroep aan het adresz van de Norre en Dewaest begint contraproductief te worden want ik de 80ste minuut ontsnappen de Kanaries ontsnappen aan de gelijkmaker van de Leuvenaren! Schrijvers stuurt Mercier het straatje in, en Kaba vraagt de bal vervolgens uitstekend aan de eerste paal. Gelukkig voor de Haspengouwers duwt de spits van OHL de bal naast. Met de rode kaart voor Malinov vallen de Leuvenaars met 10. De Bulgaar gaat fors door op Kagawa, en Vergoote haalt zonder verpinken de rode kaart boven.

Tegen 10 lukt de rust brengende tweede treffer dan toch. Hayashi scoort in de 94ste minuut de 2-0! Na zijn goal geeft Hara nu ook nog een assist en doet Hayashi via Hara de boeken toe.

OH Leuven moet zonder punten naar huis, ze moeten de plaats ruimen voor STVV in de klassering en de linkerkolom wenkt. Maar wat meer is, na weken van  doffe ellende zit er weer leven in STVV met 10 op 12. En wat het mooiste is, de redding is nu een feit. Misschien zit er zelfs nog meer in! Maar hoopgevend is de prestatie van Dony: de 17-jarige die ook bij de Nationale U18 speelt, was een lust voor het oog, een verfrissing op het veld, een voorbeeld van vechten tot je er dood bij neervalt. Dat is de Truiense mentaliteit!