De match van zondag tegen en in Genk is een galamatch voor de geredde Truienaars. Net als de thuismatch de zondag erop tegen Anderlecht. Wie zich voor deze matchen niet kan oppeppen hoort niet thuis in onze kompetitie. En bovendien hebben de Kanaries nog een schuld te vereffenen in Genk na de bekernederlaag. Maar ze hebben ook nog een schuld te vereffenen tegenover de supporters die dit seizoen niet echt verwend zijn.

Gans Sint-Truiden verwacht dat de Kanaries zondag nog eens de rug rechten om na het bereiken van dé doelstelling van de voorbije maanden ook weerwerk te bieden tegen de eeuwige vijand. “Neen, ik vrees geen decompressie tegen Genk”, aldus Peter Maes. “Die decompressie hebben we al wat gehad na de winst tegen KV Mechelen. Een reden ook denk ik waarom we te mak begonnen tegen Waasland-Beveren, wat we wel nog konden rechtzetten. Tegen een ploeg als KRC Genk kan starten op die manier niet, want dan hol je wel heel snel achter de feiten aan.”

Stel dat STVV kan stunten tegen Genk en/of Anderlecht, dan zit haasje over spelen met Eupen in de klassering er zelfs nog in. “Eupen passeren, daar ben ik niet zozeer mee bezig. Ik wil een groep zien die in staat is om te gaan voor resultaat, ook na de degradatiestress van de voorbije weken. Als sportman moet je je kunnen warm maken voor wedstrijden tegen Genk en Anderlecht, sowieso. Dit zijn galamatchen voor STVV. En ik weet ook hoeveel belang de supporters hechten aan dit duel. En zo kan ik mijn ploeg verder bouwen die in staat moet zijn om volgend seizoen hoger te eindigen.”

Hopelijk mag heel Sint-Truiden zondag voor de koffietijd aan de smurfenvlaai zitten. Is het niet van contentement voor de overwinning, dan is het maar … omdat ze zo lekker is.

Scheidsrechter Alexandre Boucaut is door het Referee Department aangesteld om de wedstrijd tussen KRC Genk en STVV (zondag om 13.30u) in goede banen te leiden. Het is voor de 40-jarige Boucaut al zijn tweede Limburgse derby dit seizoen.

Beleef het zelf, zondag vanaf 13.30 uur. Ofwel via Facebook en TruiensNieuws.