Huisartsenkring start in samenwerking met de stad Sint-Truiden en het Trudoziekenhuis een coronaraadpleging.

In de Trudo Sporthal van Sint-Truiden op de Sint-Jansstraat-Veemarkt zal de huisartsenkring DIONYSIUS (Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken, Heers en Borgloon) vanaf morgen woensdagochtend coronaraadplegingen doen. Uitsluitend patiënten die door hun huisarts VOORAF worden aangemeld kunnen hier op raadpleging komen.

Om de wachtzalen van de huisartsen en spoed te ontlasten komt er een coronaraadpleging in de Trudo Sporthal. De ruime sporthal laat toe om meer mensen gescheiden op te vangen. Zo kan vermeden worden dat mensen elkaar in een wachtruimte besmetten. De artsen onderzoeken hier weliswaar enkel mensen die door hun eigen huisarts vooraf zijn aangemeld.

“Met dit initiatief kunnen we alle patiënten in veilige omstandigheden opvangen. Een continue bemanning van huisartsen met een beurtrol overdag, meer materiaal en meer ruimte maken het mogelijk dat we iedereen met de beste zorg kunnen omringen’, zegt burgemeester Veerle Heeren.

Als mensen ziek zijn, nemen ze eerst telefonisch contact op met hun huisarts. Die verwijst hen al dan niet door naar de coronaraadpleging. Het heeft geen zin om zonder doorverwijzing naar de coronaraadpleging te komen. Ga ook niet naar de spoed. VOLG STEEDS DE INSTRUCTIES VAN JE HUISARTS!
Als iedereen de juiste instructies volgt, kunnen we de beste zorg op maat aanbieden.

Er is vandaag hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen.
Dit is een voorbeeld van een positieve samenwerking tussen de huisartsenkring, wachtpost 37-38, het Trudoziekenhuis en ons stadsbestuur! Dank voor die samenwerking!