Een fietsster uit Velm is zondagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval op de hoek van de Oude Truierbaan en de Weg op Zepperen. De vrouw werd er rond 13.45 uur door een auto geraakt. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Ook een huis raakte beschadigd omdat de auto er tegen aan kwam. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Buurtbewovers klagen het verkeer in hun straat al langer aan. “We wonen hier 6 jaar en onze kinderen mogen niet naar het speeltuintje of een blokje om fietsen want levensgevaarlijk. Dit zou een rustige straat moeten zijn. Maar er komen massa’s vrachtverkeer en mensen die denken dat ze op racecircuit zitten. We hebben al zo vaak aan de stad (Borgloon) gevraagd om eens te bekijken wat er mogelijk is. Dit is ongeval nummer vijf op dit kruispunt waarvan wij weet hebben sinds we hier wonen. Slechts een maand geleden werd de zus van de buurman  omvergereden op de fiets. En het zijn helaas niet enkel onbekenden die hier snel rijden. Ook veel omwonenden houden geen rekening met andere weggebruikers. Hopelijk komt alles goed met de persoon. Veel sterkte aan familie en vrienden”, konden we afleiden uit de reacties op Favebook.