Foto Robyns organiseert exclusieve Winkelhier-kennismakingsdag
Foto Robyns organiseert op dinsdag 18 februari in Eisbar Sint-Truiden een exclusieve kennismakingsdag betreffende de nieuwste toestellen van Nikon, Canon, Fujifilm, Sony evenals Sigma lenzen en Profoto flitsers. Foto Robyns wil die dag professionals en amateurfotografen de kans geven om de allernieuwste modellen te leren kennen én te testen. Het concept past helemaal in de Winkelhier-campagne van UNIZO waarbij mensen gestimuleerd worden om lokaal te kopen.


Foto Robyns werd opgericht in 1952 en is anno 2020 uitgegroeid tot een autoriteit op vlak van fotografie. Getuige daarvan is het vertrouwen dat Foto Robyns geniet van topmerken zoals Canon, Nikon, Sony en Fujifilm. “Zowel voor Nikon als voor Canon zijn wij één van de vijf overgebleven erkende prof-verdeelpunten in Vlaanderen” zegt zaakvoerder Frank Deltour. “De reden daarvoor is duidelijk: wij maken het verschil met onze service. Wanneer een professionele fotograaf een probleem heeft zorgen wij ervoor dat hij door middel van een vervangtoestel verder kan werken terwijl wij actie ondernemen om het probleem, hoe klein of groot het ook zou zijn, proberen op te lossen. Samen met een Antwerpse collega is Foto Robyns het enige overgebleven onafhankelijke familiebedrijf tussen alleen maar grote en kapitaalkrachtigere spelers.”


Informeren, adviseren en indien nodig repareren: daar komt het bij Foto Robyns op aan. Het vertrouwen dat Foto Robyns en Frank Deltour genieten van topmerken zoals Canon, Sony, Fujifilm en Nikon toont aan dat ondernemers met al hun ervaring en deskundigheid wel degelijk zelf het verschil kunnen maken. “De laatste jaren heeft online verkoop een grote vlucht genomen” zegt Frank Deltour. “Vooralsnog is dat bij mij niet het geval. De beroeps- en amateurfotografen komen graag over de vloer omdat ze bij ons de nodige uitleg krijgen. Tegelijk informeren wij hun op een ongedwongen manier over de nieuwigheden op de markt die hun werk mogelijk kunnen vergemakkelijken. Ik sta nu meer dan een kwart eeuw in de winkel en ik voel aan dat die uitleg steeds geapprecieerd wordt.”


Frank Deltour is voormalig voorzitter en huidig ondervoorzitter van UNIZO Sint-Truiden. De kennismakingsdag van 18 februari past volledig in de Winkelhier-campagne. “De klanten kunnen die dag een toestel ‘voelen’. Ligt het goed in de hand, is het niet te zwaar, zijn de mogelijkheden van Sony toch niet beter dan het model van Fujifilm en ga ik nu eigenlijk voor een Nikon of een Canon? En welke lens monteer ik nu op die body? En wat met een flitser? Dat zijn allemaal vragen waarop je online geen antwoord op krijgt. Bij ons krijgen de klanten wél antwoorden op al hun vragen. Meer nog: op 18 februari kunnen klanten de toestellen ter plaatse testen zodat ze weten welk toestel wel en niet aan hun verwachtingen voldoet. 2020 is voor de merken waarmee ik samenwerk een belangrijk jaar, eentje waarbij ze op grote sportevenementen veel exposure genieten. De optelsom van het belangrijke jaar, mijn ervaring, kennis en mijn klanten zorgen ervoor dat de merken maar al te graag meewerken aan zo’n exclusieve kennismakingsessie. Weet je, het is ook mijn manier om het op te nemen tegen de grote internetspelers. In vergelijking met hen zijn wij kleine spelers. Je mag het best vergelijken met het vroegere STVV waar de tribunes daverden en de bezoekers het haast in hun broek deden wanneer ze het veld opstapten. We zullen niet snel kampioen spelen maar we zijn sympathiek, krijgen waardering en worden af toe gevreesd ” besluit Frank Deltour.


De kennismakingsdag van Foto Robyns op 18 februari in Eisbar van Sint-Truiden wordt opgedeeld in twee delen: de professionele fotografen zijn welkom vanaf 14.00 u. Vanaf 17.00 u zijn ook de amateurfotografen welkom. Eisbar Sint-Truiden kan je vinden op het Minderbroedersplein.