Geen defilé voor de koning, wel bezoek aan Alken

Algemeen
2

De koning en de koningin zullen op de nationale feestdag 21 juli samen met hun kinderen een bezoek brengen aan woon-zorgcentrum Cecilia in Alken. En daar maken er een echt feest van.

Eindelijk! Na weken van braaf zwijgen en stiekem voorbereiden is het hoge woord eruit: op 21 juli mag het WZC Cecilia de Koninklijke familie verwelkomen. Ze organiseren die dag een heus feest met een beperkt aantal genodigden. Bewoners en familieleden kregen al een uitnodiging.

Het traditionele militaire defilé, het volksfeest in het jubelparkpark en het vuurwerk in Brussel zijn vanwege de coronapandemie afgelast. In de plaats komt een korte ceremonie. Daarna komt de koninklijke familie naar Alken. Geen bezoek aan de brouwerij, wantg de kinderen komen mee! De koning en de koningin zullen samen met kroonprinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore het woon-zorgcentrum Cecilia in Terkoest-Alken bezoeken. Het rusthuis werd tijdens de coronacrisis zwaar getroffen. De koninklijke familie ontmoet er de bewoners en de vrijwilligers en zal een babbeltje met hen slaan.

Slachtoffers en zorgpersoneel
Het was in feite de bedoeling om de festiviteiten van 21 juli in het teken van de slachtoffers van de coronapandemie in ons land zou staan, en dat ze een eerbetoon moesten vormen aan het zorgpersoneel. In plaats daarvan bezoekt de volledige koninklijke familie het woonzorgcentrum in Terkoest.

De koninklijke familie zal in de late namiddag arriveren. Alle veiligheidsmaatregelen inzake corona worden uiteraard genomen. Sommige bewoners zullen nog wat onwennig zijn. Er zullen ook geen externen toegelaten worden. De koninklijke familie wordt onthaald en zal even praten met de bewoners. Als het weer het toelaat zal dat buiten gebeuren, iedert in zijn eigen bubbel. Het koor Re-Member-Mi, dat zich vooral richt tot bewoners met dementie, zal, zoals elke week, ook nu liedjes komen zingen. Mensen met dementie waarderen dat koor heel erg. En daarna zijn er frietjes met stoofvlees, een ijsje en een drankje.

Mooi gebaar van medeleven van de koninklijke familie naar 1 van de zwaarst getroffen rusthuizen in limburg België. Maar ook een warm hart onder de riem voor ‘t harde werk , zorg en inzet van ‘t zorgpersoneel van het woon-zorgcentrum Cecilia van Terkoest-alken . Proficiat aan al de zorgkundigen voor Julie inzet en moed elke dag opnieuw.
En ook een dikke dank u wel aan de koninklijke familie voor dit mooie gebaar van medeleven.

2 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Is men de Groenmarkt al naar de kl…. aan het helpen?

Het feestgedruis van de opening raast nog door onze hoofden, en met fierheid wandelen we over onze vernieuwd Groenmarkt. Maar blijkbaar niet iedereen. De stad investeerde heel wat geld in de vernieuwing van de Groenmarkt, volgens sommigen te veel, maar dat laten we in het midden. Over het resultaat is …

Algemeen
Het is niet de eerste keer dat deze zaal in opspraak komt

Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden “Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit …

Algemeen
Fakkeltocht gaat door, maar plaatselijk

Wegens de corona-toestanden was het dit jaar niet mogelijk om onze jaarlijkse Fakkeltocht te organiseren i.s.m. de gemeenten Heers, Gingelom en Sint-Truiden. De afdelingen hebben beslist om ieder hun eigen monumenten te bezoeken om toch de traditie levendig te houden. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw onze Fakkeltocht samen met …