Uit de Limburgse ziekenhuizen worden vandaag geen nieuwe corona-overlijdens gemeld. Het is nog maar de tweede keer sinds de uitbraak van corona dat er op 24 uur tijd geen coronapatiënten in onze ziekenhuizen stierven. Ook het aantal nieuwe besmettingen daalt opnieuw.

De coronacrisis eist steeds minder slachtoffers in onze ziekenhuizen. Vanuit de Limburgse ziekenhuizen worden vandaag geen nieuwe corona-overlijdens gemeld, en dat is een mooie opsteker voor het zorgpersoneel dat vandaag de Dag van de Verpleging “vierde” door patiënten met alle mogelijke zorg te omringen…

 Het is nog maar de tweede keer sinds de uitbraak van de coronba crisis dat in onze ziekenhuizen een etmaal lang geen coronapatiënten stierven. De eerste keer was op zondag 3 mei. De afgelopen vijf dagen hadden onze ziekenhuizen ‘slechts’ acht overlijdens te betreuren. Ter vergelijking: tijdens de piek van de crisis in Limburg stierven er op één dag in de ziekenhuizen liefst 19 coronapatiënten (30 maart). Toch blijft de totale dodenbalans in onze ziekenhuizen met minstens 385 corona-overlijdens bijzonder zwaar.

Niet alleen het aantal sterfgevallen daalt, ook het aantal nieuwe besmettingen daalt in Limburg voor de tweede dag op rij. Zo raakten in onze provincie opnieuw “slechts” 24 mensen besmet met het coronavirus, dat zijn er vier minder dan gisteren. Dat is het op één na laagste aantal sinds de uitbraak van de coronacrisis: dat was op 6 mei. Toen was er nog sprake van 23 nieuwe positieve Limburgers.