STVV heeft Westerlo (1B) in een oefenwedstrijd verslagen. Een eigen doelpunt van Keita in de eerste helft besliste de partij.

Westerlo ging vorig weekend nog met 0-6 gaan winnen bij de beloften van KV Mechelen en speelde tegen de Kanaries haar tweede oefenpot van de voorbereiding. Voor STVV was dit al de vierde oefenmatch na Geel, Anderlecht en Beerschot.

Coach Kevin Muscat posteerde mogelijks zijn type-elftal (nu ja) aan de aftrap en liet die elf tot halfweg de tweede helft staan. In die periode domineerden de Kanaries maar scoren bleek net als in de vorige oefenpartijen bijzonder lastig. Het was uiteindelijk een ietwat knullige own-goal van Keita op een voorzet van Colombatto die uiteindelijk voor het enige doelpunt van de match zorgde.

Westerlo stak met dit resultaat zijn ambities niet onder stoelen of banken en STVV etaleerde nog maar eens wat iedereen al weet: er is dringend versterking nodig.

STVV: Steppe – Sankhon (66’ Troonbeeckx), Teixeira (66’ Matsubara), Mmaee, Garcia – Durkin, De Ridder (66’ Lucas), Colombatto (79’ Asamoah), Nakamura (79’ Lee) – Nazon (79’ Balongo), Colidio (66’ Ito).