Door de coronacrisis moeten we ons allemaal een beetje aanpassen. Dit geldt ook voor de studenten van hogeschool UCLL in Diepenbeek. Heel wat studenten hebben het moeilijk met hun stage. De bedrijven sluiten de deuren en de studenten komen zonder stage te zitten.
Jill Budo, 12/05/20

Het leven van een student ziet er plots heel anders uit. Hogeschool UCLL neemt de nodige maatregelen waardoor ze de studenten optimaal kan begeleiden. We spraken met enkele studenten.

Het coronavirus heeft roet in het eten gegooid van Astrid Simons. Net zoals vele andere studenten, is haar stage stopgezet. Momenteel loopt ze een vervangstage bij het ontmoetingscentrum ‘ZuMa’ in Hasselt. Het is een project dat enkele jaren geleden opgericht is door UCLL in samenwerking met de opleiding Vroedkunde. ZuMa is een open huis voor alleenstaande en jonge gezinnen die nood hebben aan ontmoetingsmomenten en gezondheidsvoorlichting op maat. “Monique Wathion, docent van UCLL Diepenbeek, heeft zeer snel een goede oplossing gevonden voor het wegvallen van onze stage. Ik ben haar hier enorm dankbaar voor’, zegt Astrid.

Daarnaast spraken we ook met Claudio Salvaggio, student KMO & Ondernemen aan UCLL Diepenbeek. Zijn stage bij Bruno Mazout is ook stopgezet. Hierdoor is hij overgeplaatst naar een nieuw project van UCLL, namelijk ‘Conflicthelden’. UCLL heeft een website gebouwd waar bedrijven of organisaties die in contact komen met conflicten terecht kunnen. Hier kunnen ze trainingen volgen. “Ik vind dit een leerzaam project, omdat we zo, als KMO’ers, meer in contact komen met het sociale aspect van bedrijven”, vertelt Claudio.