Dat de genomen maatregelen in verband met het coronavirus een grote impact hebben, staat buiten kijf. Maar niet alle handelaars in Sint-Truiden blijven bij de pakken zitten. Gert Brugmans, zaakvoerder van damesmode ‘Lucretia’, gaat op een creatieve manier de strijd met het coronavirus aan.
4/05/2020 – Jill Budo

Lucretia profileert zich als de trendsetter in volslanke damesmode van maat 44 tot 52 en bevindt zich in de Stapelstraat. “Het is een heel moeilijke tijd op sociaal maar ook op economisch vlak”, vertelt Gert Brugmans. Als handelaar is het heel belangrijk om zoveel mogelijk in contact te blijven met je klant. Via Facebook probeert Gert zijn nieuwe damescollectie toch in de kijker te zetten. Verder blijven ze telefonisch bereikbaar voor alle vragen van hun klanten die bijvoorbeeld niet actief zijn op sociale media.

Op grote vraag van hun klanten, begon Gert met het gratis leveren aan huis van kledingstukken. Gert neemt de kledingstukken in verschillende maten mee, zodat de klant de mogelijkheid heeft om de juiste maat te kiezen. De drempel om iets aan te kopen is hierdoor kleiner. Lucretia bestaat al meer dan 25 jaar, hierdoor kent Gert zijn vaste klanten door en door. De uitstekende service die hij aanbiedt in zijn winkel, probeert hij ook te geven aan huis. Door het meenemen van extra kledingstukken, kan de klant meer combinaties zien. Speciaal voor Moederdag worden er cadeaubonnen geleverd aan huis. De zaakvoerder is dankbaar voor zijn enthousiaste klanten en kan hij op deze manier een percentage van zijn omzet recupereren.

“We doen er alles aan om onze winkel coronaproof te maken. Ik kijk er enorm naar uit om mijn klanten terug te mogen ontvangen in mijn winkel!”, aldus Gert. De voorbereidingen om de winkel terug te kunnen openen zijn al getroffen. Alles van meubilair tot kapstokken zal ontsmet worden. Dit zullen ze herhalen na elk bezoek van een klant. Binnen worden er stickers voorzien om de juiste afstand aan te duiden, zodat de social distance wordt opgevolgd. Ten slotte worden er mondmaskers en handgels voorzien in de zaak.