Al meer dan 10 jaar baat het OCMW van Gingelom een kinderdagverblijf uit aan de Steenweg 107 in het centrum van Gingelom. Om dit verder te verbeteren, komen er verbouwingen aan. Samen met de ontwerper zullen deze plannen verder vorm krijgen.
In Minimax kunnen dagelijks tot 35 baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar worden opgevangen. Dit kan vanaf 7u ’s morgens tot 18u30 ‘s avonds. Een team van gediplomeerde kinderverzorgsters staat garant voor een kwaliteitsvolle opvang waar het welzijn van de kinderen centraal staat. Voor vragen en informatie over deze opvang kan je terecht bij Katja Vanelderen op het nummer 011 83 17 00 of via minimax@gingelom.be.
Minimax heeft grootse plannen
Het OCMW heeft al enkele jaren de intentie om te investeren in een nieuwe infrastructuur die aan alle kwaliteitsvereisten van een modern kinderdagverblijf voldoet.
Uit de grote patrimoniumstudie die de gemeente vorig jaar heeft laten uitvoeren, is de site aan de Steenweg in Gingelom aangeduid als de beste plaats om dit nieuwe kinderdagverblijf te bouwen. Het gaat om het huidige gebouw van Minimax, samen met de voormalige kleuterschool en de oude gebouwen van het OCMW.
Begin volgend jaar zal het OCMW een ontwerper aanduiden. Wordt het een verbouwing van de bestaande gebouwen, komt er een volledige nieuwbouw of kiezen we voor een combinatie van beiden? De studie zal het uitwijzen.
Het OCMW heeft alvast in het meerjarenplan 2020 – 2025 de nodige budgetten voorzien om ten laatste tegen 2024 het nieuwe kinderdagverblijf in gebruik te kunnen nemen.